ZTE Grand Memo – Más és más felszereltséggel

Farkas Norman - 2013. március 1.

Kiderült, hogy a szuper ár/érték aránnyal bíró kütyüiről ismert kínai gyártó újdonsága nem csak Snapdragon 800, hanem más processzorral a fedélzetén is piacra kerülhet.

Nemrég arról számoltunk be, hogy az 5,7 hüvelykes ZTE Grand Memo óriásmobil lesz az első a piacon, melynek meghajtásáért a Qualcomm idei legütősebb processzora, a Snapdragon 800 felel majd. A kínai gyártó közleményében is olvasható információt némileg megcáfolta a Qualcomm, hiszen azt állította, hogy a telefonban Snapdragon 600 processzor dolgozik. A hab a tortán, hogy az MWC-n kiállított Grand Memo modellekben Snapdragon S4 Pro processzorok pörögnek, mindössze 1GB RAM társaságában.

A hatalmas kavarodást – mely a ZTE és a Qualcomm számára egyaránt ciki – az Android Central emberei tisztázták, ugyanis megkérdezték a ZTE MWC-n jelenlévő munkatársait, akik elmondták nekik, hogy a készülék felszereltsége régiótól függően eltérő lesz, tehát lényegében senki nem állított valótlanságot.

Mivel a Snapdragon 800 processzorok csak néhány hónap múlva készülnek el, az első Grand Memo mobilok valószínűleg Snapdragon 600 és Snapdragon S4 Pro processzorokkal kerülnek forgalomba. Később persze megjelennek a várva várt Snapdragon 800 köré épülő példányok is, melyek – ha hihetünk a ZTE közleményének – valóban úttörők lehetnek a piacon.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza