A ZTE Grand Memo fedélzetén debütál a Snapdragon 800

Farkas Norman - 2013. február 26.

Az 5,7 hüvelykes HD kijelzővel, LTE modemmel és 13 megapixeles kamerával szerelt ZTE Grand Memo phablet lesz az első olyan készülék a piacon, melyben a Qualcomm idei legerősebb mobilos processzora, a Snapdragon 800 teljesít majd szolgálatot.

A Mobile World Congress során mutatkozott be a ZTE legújabb óriásmobilja, a második negyedévben világszerte piacra kerülő Grand Memo. A készülék legnagyobb érdekessége, hogy a Qualcomm idei legdurvább processzora felel a meghajtásáért, amely nem más, mint a múlt hónapban bemutatott Snapdragon 800.

Mint tudjuk, a szintén januárban leleplezett Snapdragon 600 (ilyen dobog egyébként a HTC One-ban) és a Snapdragon 800 processzorok közötti legnagyobb különbség, hogy míg előbbi maximum 1,9GHz-en képes biztonságosan üzemelni, addig utóbbi akár 2,3GHz-es órajelre is veszélytelenül felhúzható. Éppen ezen információ ismeretében tűnik furcsának, hogy a Grand Memo kasztnija alatt szolgáló Snapdragon 800 magjai csak 1,5GHz-en pörögnek, de nem kell sokáig törnünk a fejünket, hogy kitaláljuk, a gyártó emberei valószínűleg az üzemidő kitolása miatt döntöttek az alacsonyabb órajel mellett.

 

 

Az 5,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyővel, WiFi, Bluetooth és GPS modullal, LTE modemmel, valamint 1 megapixeles előlapi- és 13 megapixeles, arcfelismerő funkcióval és panorámafotózási képességgel megáldott hátlapi kamerával, illetve 2GB RAM-mal és 16GB – microSD kártyával bővíthető – belső tárhellyel felvértezett jövevény egyébként igen magasra teszi a lécet még annak ellenére is, hogy nem egy Full HD panel került az előlapjára. Szoftverét tekintve az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épül, energiaellátásáért pedig egy 3200mAh kapacitású akkumulátor felel.

A ZTE láthatóan igyekszik minél hatékonyabban növelni jelenlétét a mobilpiacon, s erre nem csak a Snapdragon 800-zal szerelt Grand Memo mutat rá. A kínai gyártó műhelyében készül például az első Nvidia Tegra 4 meghajtású telefon is ,továbbá az első  Firefox OS alapú mobilok egyikéről szintén az ő logója köszön vissza. Mindemellett persze a cég folyamatosan mutat be újabb kütyüket, melyek kevésbé kerülnek reflektorfénybe.

Főbb jellemzők – ZTE Grand Memo

Rendszer: Android 4.1 Jelly bean Mifavour UI felhasználói felülettel

Vastagság: 8.5mm

Kijelző: 5,7 hüvelykes HD (1280 x 720 px) TFT, 16M szín, kapacitív multitouch

Processzor: Qualcomm Snapdragon 800 processzor (négy Krait maggal)

Akkumulátor: 3200mAh

Memória: 16GB Rom + 2GB RAM

Kamera: 13MP AF kamera arcfelismeréssel és panorámafelvétellel,1MP előlapi kamera, 1080p HD videolejátszás

Egyéb: WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, gyorsulás-érzékelő, közelség érzékelő, fényérzékelő, giroszkóp, LTE 100/50Mbps

 


 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza