A Huawei alelnöke "csiripelt" a hatalmas Ascend Mate-ről

Farkas Norman - 2012. december 7.

A Huawei alelnöke hivatalosan megerősítette, hogy már úton van a  piacra a 6,1 hüvelykes érintőképernyővel és 1,8GHz-es, négymagos processzorral bíró Ascend Mate phablet.

Korábban hírt adtunk a kínai gyártó hivatalosan még be nem mutatott csúcsmodelljéről, amely 6,1 hüvelykes Full HD érintőképernyőjével a táblagép-okostelefon hibridek (phabletek) táborát képviseli majd, amin belül a Samsung Galaxy Note II legnagyobb riválisa lehet.

Az első Huawei Ascend Mate körüli pletykák már kezdtek kihűlni, de Yu Chengdong, a gyártó alelnöke a napokban megerősítette a készülék létezését egy, a Sina Weibo közösségi oldalra kitett bejegyzésével.

A vezető nem tette közzé a jövevény specifikációját, sem érkezésének várható időpontját, de annyit elárult, hogy a készülék kijelzőjét határoló keret jóval keskenyebb lesz, mint a Galaxy Note II esetében, ám ez nem megy a használhatóság rovására. Chengdong arra is kitért, hogy a Mate erősebb hardverrel érkezik, mint a Samsung már piacon lévő versenyzője, ára mégis kedvezőbben alakul.

A várakozások szerint a januárban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show alkalmával hivatalosan is lehullik a lepel a Huawei erőgépéről, ám egyelőre ezt sem vehetjük biztosra.

Samsung Galaxy Note II

 

[Forrás: BGR]

Vissza