LG Optimus G2: Full HD képernyővel és Android 5.0 rendszerrel, májusban

Farkas Norman - 2012. november 27.

A friss pletykák szerint 2013 májusában landolhat a piacon az LG Optimus G utódja. Az újdonság vélhetően Optimus G2 néven érkezik, s ütős felszereltségében olyan elemeket találunk, mint a 2GHz-es, négymagos processzor, vagy a  Full HD felbontású kijelző.

A kisebbik dél-koreai gyártó jelenlegi csúcsmodellje, az Optimus G, nem is olyan rég vált elérhetővé a piacon, de máris terjednek a pletykák az utódjáról, mely állítólag az Optimus G2 nevet kapja.

A mendemondák szerint az Optimus G2 2013 májusában mutatkozhat be, s a biztos siker érdekében a vállalat különböző divízióinak (LG Innotek, LG Display) összefogásával készül majd, így biztosak lehetünk abban, hogy a Samsung Galaxy S IV egyik, ha nem a legnagyobb ellenfele lesz.

Az eddigi információk alapján az Optimus G2 lelke egy négymagos, magonként 2GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon S4 Prime (MSM8974) processzor lesz, mely integrált 4G LTE modemet is tartalmaz. A csúcskategóriás készülék előlapjára egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 képpont megjelenítésére alkalmas (Full HD felbontású) érintőképernyő kerül, melynek pixelsűrűsége 440ppi. Ez a megjelenítő egyébként már nem lesz olyan nagy durranás jövő  év májusában, hiszen a HTC már rég előrukkolt két hasonló kaliberű panelt felvonultató modellel. A G2 kameráját az LG Innotek fejleszti, így biztos nem lesz gyenge darab, ám egyelőre csupán ennyit lehet tudni róla. A telefon fedélzetén állítólag az Android 5.0 Key Lime Pie operációs rendszer teljesít majd szolgálatot.

Érdekesség, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az Optimus G2 riválisának ígérkező Samsung Galaxy S IV ugyancsak 5 hüvelykes, Full HD felbontású képernyővel bír majd- persze esetében Super AMOLED panelről beszélhetünk. Úgy tűnik tehát, hogy 2013. a Full HD kijelzővel szerelt  csúcsmobilok éve lesz, ami komoly változásokat vetít előre, melyek következtében egyre kedvezőbb áron juthatunk korrekt hardverrel bíró okostelefonokhoz.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza