199 dollárba kerül majd a Microsoft Surface for Windows RT?

Farkas Norman - 2012. augusztus 15.

Az Engadget "bennfentes informátora" szerint A Microsoft ARM alapú Surface táblagépe annyiba kerül majd, mint a Nexus 7, azaz mindössze 199 dollárt kell majd érte kicsengetni.

A Windows 8 Pro és Windows RT rendszerű Surface tabletek bemutatásakor a Microsoft csak annyit árult el azok várható áráról, hogy versenyképes lesz. Nem sokkal később egy webshop jóvoltából bejárta a világot a rémhír, hogy az ARM alapú modellért 1500-2000 dollárt kell majd fizetni, így sokan azt gondolták, hogy a szoftveróriás igen nagyot fog bukni az elszállt árazás miatt.

Az Engadget forrásai szerint a Microsoft nemrég elárulta partnereinek a TechReady15 konferencia során, hogy az ARM architektúrára épülő, Windows RT rendszert futtató Surface tablet október 26-án landol a piacon, ára pedig 199 dollár körül alakul.

Ha a hír igaz, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy a fém burkolattal és 10,6 colos HD megjelenítővel felvértezett masinát veszteséggel árulja majd a redmondi cég, hiszen a műanyag házzal, valamint 7 hüvelykes kijelzővel szerelt Nexus 7 is ennyiért kapható és csak minimális összeget kaszál rajta a Google. Ez még nem minden: ha a Surface tényleg ennyire olcsó lesz, akkor biztos, hogy hatalmas sikerre tesz szert, ugyanakkor a Microsoft gyártópartnerei nem nézik majd jó szemmel a dolgot, hiszen számukra teljesen mást jelent egy készüléket veszteséggel árulni, mivel képtelenek más forrásból (például az eladott szoftverekből) ellensúlyozni a felmerülő többletköltségeket.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Microsoft, Surface
Vissza