Steve Ballmer bemutatta az új Microsoft Office-t

forrás Prim Online - 2012. július 17.

Steve Ballmer a Microsoft vezérigazgatója leleplezte az új Microsoft Office felhasználói előzetesét (Customer Preview), amely most már bárki számára elérhető és letölthető az office.com/preview oldalról. A következő verzió egy intuitív felhasználói felületet tartalmaz, ami képes együttműködni az érintőképernyőkkel, a toll alapú bevitellel és persze a billentyűzettel is a legújabb Windows-os eszközökön, többek között a táblagépeken is.

Az új Office előtérbe helyezi a közösségi életet és modern eszközöket ad a dokumentumok olvasásához, a jegyzetek készítéséhez és egy felhőszolgáltatáson keresztül lesz eljuttatva a felhasználókhoz, amely mindig a legfrissebb változatot kínálja majd.

„A Microsoftnál határozott lépésekkel haladunk előre. Az új, modern Office eddig példa nélküli hatékonyságot és rugalmasságot hoz az otthoni és az üzleti felhasználók számára is. Felhőszolgáltatásként jelenik meg, és teljes valójában akkor mutatkozik majd meg, ha a Windows 8-cal társítják.” - mondta Steve Ballmer a sajtóbejelentésen San Francisco-ban.

 

Az Office a Windows 8-on a legjobb


· Érintés mindenhol: az Office olyan természetesen fogadja az érintés alapú bevitelt, mint az egérrel, vagy a billentyűzettel történőt. Az ujjaink simításával görgethetjük, vagy nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük olvasás közben a dokumentumokat és prezentációkat. Egy-egy ujj érintésével új tartalmat generálhatunk és hozzáférhetünk az egyes funkciókhoz.
· Mintha valódi tollal írnánk: egy toll használatával az Office-alkalmazásokban tartalmakat hozhatunk létre és funkciókat érhetünk el. Kézzel írhatunk válasz-e-maileket, melyet automatikusan szöveggé alakít az Office. A tollat lézer mutatóként használhatjuk prezentáció közben. Könnyedén színezhetjük és törölhetjük a tartalmakat.
· Új Windows 8 alkalmazások: a OneNote és a Lync az első új, Windows 8 stílusú alkalmazások az Office csomagban. Ezeket az alkalmazásokat úgy tervezték, hogy egy tableten működve az érintés alapú adatbevitelt helyezzék előtérbe. A OneNote új kör alakú menüje leegyszerűsíti a funkciók érintéssel történő elérését.
· A Windows RT része: az Office Otthoni és diákverzió RT változata, amely a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote új változatait tartalmazza, része lesz az ARM alapú Windows 8-as eszközöknek, többek között a Microsoft Surface-nek is.

 

Az Office, mint felhőszolgáltatás


· SkyDrive: az Office alapértelmezésben a SkyDrive-ra menti a dokumentumokat, így a saját tartalmainkat mindig elérhetjük akár egy tabletről, bármely PC-ről, vagy mobiltelefonról is. A dokumentumokat offline is elérhetjük és szinkronizálódnak, amikor újra kapcsolódunk a hálózathoz.
· Szinkronizálódó beállítások: ha beléptünk az Office-ba, akkor a beállításaink – többek között a nemrég használt fájlok, a sablonok és még az egyedi szótárak is – velünk utaznak majdnem bármilyen eszközre. Az Office még arra is emlékszik, hogy hol hagytuk abba a munkát egy dokumentummal és egy kattintással ott folytathatjuk a szerkesztést, vagy olvasást, ahol abbahagytuk.
· Office szolgáltatásként: egy előfizetéssel bárhol, bármikor hozzáférhetünk az Office-hoz még akkor is, ha távol vagyunk saját számítógépünktől, mert a teljes értékű alkalmazások egy streaming technológia segítségével beköltözhetnek egy-egy internethez kapcsolt Windows PC-re.
· Újfajta előfizetési szolgáltatások: az új Office elérhető egy felhő alapú előfizetési szolgáltatásként is. Előfizetőként a felhasználók megkapják a jövőbeni új verziókat, valamint több felhőszolgáltatást is, mint pl. a Skype hívásperceket és az extra SkyDrive tárhelyet. Az előfizetők több telepítésre jogosultak, hogy lefedhessék a család összes tagját és több eszközét is.

Bár a teljes termékpalettát és az árazást csak az ősz folyamán teszi közzé a Microsoft, Steve Ballmer felfedett három új Office 365 előfizetéses szolgáltatást. Megjelenés után mindhárom előfizetés tartalmazni fogja az Office alkalmazások 2013-as változatait – a Word-öt, az Excel-t, a PowerPoint-ot, a OneNote-ot, az Outlook-ot, a Publisher-t és az Access-t. Emellett az előfizetők jogosultak lesznek az újabb verziókra és a felhasználónkénti akár 5 PC, vagy Mac licencre és a mobil eszközökön történő használatra.

 

A három új változat a következő:

· Office 365 Otthoni prémium – melyet családoknak és otthoni felhasználóknak szán a Microsoft. Ez a szolgáltatás további 20GB SkyDrive tárhelyet és havi 60 perc Skype hívást (world minutes) tartalmaz.
· Office 365 Kisvállalati prémium – melyet kisvállalatoknak szán a Microsoft. Ez az előfizetés tartalmaz üzleti e-mailt, megosztott naptárakat, webes eszközöket és HD webkonferencia funkciókat is.
· Office 365 ProPlus – amit a közepes és nagyvállalatoknak szán a Microsoft, akiknek szüksége van a fejlett üzleti funkciókra és a felhő alapú telepítés és felügyelet rugalmasságára.

A felhasználói előzetes elérhető az office.com/preview oldalon.

Vissza