Bemutatkozott a Nikon 1 J2

forrás Prim Online - 2012. augusztus 12.

A lenyűgöző sebesség és az intelligens, teljesen új fényképezési funkciók tették a Nikon első kompakt rendszer-fényképezőgépét kategóriájának legkeresettebb modelljévé Európában. Az intelligens, új Nikon  1  J2 még több kreatív lehetőséget és stílusos tartozékot kínál, hogy egy kattintással előrébb járjon. 

 

1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 objektív és WP-N1 vízálló tok
 
A Nikon 1 J2 fényképezőgéppel együtt a piacra kerülő WP-N1 vízálló tok segítségével a hobbibúvárok a Nikon  1  J1 (illetve Nikon  1  J2) fényképezőgéppel együtt merülhetnek a víz alá, és új mélységekben készíthetnek kiváló minőségű fényképeket. A tok kompatibilis a 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektívvel. A 40  m mélységig vízálló, fényes fehér WP-N1 tokkal a fényképezőgép összes funkciója ugyanúgy használható, mint a szárazföldön. A Nikon  1-rendszer egy szuperkeskeny, 2,5-szeres zoomobjektívvel, az 1  NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 modellel is bővült. A 11-27,5  mm-es fókusztartomány játszva használható a mindennapi helyzetekben, a kompakt kivitelnek köszönhetően pedig a fényképezőgép még az objektívvel együtt is könnyedén a zsebben vagy a táskában hordható. Ha eljön a döntő pillanat, Te már készen fogsz állni. A fényképezőgép bekapcsolásához csupán el kell forgatni az objektívet, a kikapcsoláshoz pedig elegendő behúzni. Az 1  NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 objektív fekete színben kapható, illetve fényképezőgéppel együtt, szettben vásárolva a Nikon  1  J2 színének megfelelő színben is beszerezhető.
 
 
Egyéb kiemelt funkciók:
 
- Nagy teljesítményű EXPEED  3 képfeldolgozó: páratlan sebességet és teljesítményt nyújt minden helyzetben. A két nagyszerű képfeldolgozó motor hihetetlen, másodpercenként 600  megapixeles sebességgel képes feldolgozni a képeket. Mindezek kiemelkedő zajcsökkentést kínálnak, és úttörő fényképezési módokat biztosítanak.
 
- Speciális hibrid AF (automatikus élességállítási) rendszer: a villámgyors élességállításnak köszönhetően késlekedés nélkül elkaphatók a pillanatok. Azonnal képes váltani a fázisérzékelő AF (fényes vagy mozgó téma) és a kontrasztérzékelő AF (álló vagy rosszul megvilágított téma) között.
 
- Szupergyors AF CMOS-képérzékelő: a lélegzetelállító képekhez és videókhoz szükséges teljesítményről gondoskodik. Ideális egyensúlyt biztosít a méret, sebesség, fényérzékenység, felbontás és mélységélesség között. Részletes, 10,1  megapixel felbontású képeket tesz lehetővé bármely fényben, még gyorsan mozgó témák esetén is.
 
- Gyors és pontos folyamatos felvétel: segítségével teljes mértékben hasznosítható a fényképezőgép automatikus élességállítási rendszere, és még gyorsan mozgó témák esetén is lehetséges a másodpercenként 10 képkocka sebességű, teljes felbontású felvételkészítés. Ha egyetlen területre fókuszálsz, kihasználhatod a fényképezőgép egyedülálló képességét, és akár 60 kép/mp sebességgel rögzíthetsz teljes felbontásban képeket.
 
- Speciális videorögzítés: teljes felbontású fényképeket készíthetsz videó rögzítése közben anélkül, hogy a videofelvételt megszakítanád; a videókat pedig akár egészen lelassítva is felveheted a drámai hatás kedvéért. A videók rögzíthetők teljes HD felbontásban, a fázisérzékelő automatikus élességállítási rendszerrel pedig könnyedén rögzíthetők a nagyszerű akciójelenetek. 
 
- Intuitív működtetés: egyértelmű menük, fényes LCD-képernyő, könnyen elérhető módválasztó tárcsa és beépített vaku.
 
- Bővíthető rendszer: az 1  NIKKOR cserélhető objektívek családja gyakorlatilag az összes lehetséges jelenetre használható, és kiválóan alkalmas videó rögzítésére, a kompakt kivitel pedig kiemelkedő hordozhatóságot biztosít.
 
- F-bajonettadapter: a fényképezőgép 1-bajonettjére csatlakoztatva lehetővé teszi a NIKKOR SLR objektívek használatát. A különböző objektívek használatával többféleképpen is felveheted ugyanazt a jelenetet. Ha AF-S vagy AF-I NIKKOR objektívet használsz, akkor a Nikon  1 automatikus élességállítási rendszert is teljes mértékben kiaknázhatod.

 

Kulcsszavak: kamera, Nikon
Vissza