Megjelent a Skype végeleges verziója Windows Phone platformra [Videó]

Farkas Norman - 2012. április 23.

Már egy ideje elérhető volt a népszerű, VoIP alapú csevegőprogram a Windows Phone rendszer felhasználói számára. Az újdonság, hogy a Skype legújabb frissítése már nem béta, tehát véglegesnek tekinthető. Üröm az örömben, hogy a szoftver a rengeteg hibajavítás ellenére sem képes a háttérben való futásra.

A napokban kiadott, végleges Skype gyorsabb lett elődjénél, továbbá olyan funkciókat is tartalmaz, mint a vezetékes számok hívása, vagy a partnerek telefonkönyvben való keresése és azok hozzáadása. Bizonyára sokan örömmel fogadják a programot, ám annál is több lehet a csalódott júzer, aki azt várta, hogy a VoIP alapú hívásokat és csevegést biztosító alkalmazás végre gond nélkül futhat majd a háttérben.

Nem vitás, hogy van némi irónia a Skype és a Windows Phone platform viszonyában: mint tudjuk, a Microsoft részben azért vásárolta fel a szoftvert, hogy az később a mobil operációs rendszer szerves részeként kínálhassa szolgáltatásait. Ennek ellenére az a helyzet, hogy a Skype kliens gond nélkül működik más mobil platformokon, a Windows Phone esetén viszont továbbra sem megoldott a program háttérben való futása, így csak akkor használható, ha épp meg van nyitva a képernyőn. Valószínűleg tehát – a szoftveróriás terveivel ellentétben – nem a Skype lesz a WP felhasználók kedvenc csevegőprogramja, hanem olyan hibátlanul működő alternatívát választanak, mint például a Tango, vagy a hamarosan megjelenő Viber.

Vissza