Wakie – amikor az órád helyett egy idegen ember ébreszt fel

Farkas Norman - 2014. szeptember 30.

Mit szólnál, ha a telefonod vekkere helyett egy ismeretlen ember hívása ébresztene reggelente? Az örmény Hrachik Adjamian alkalmazása pont ezt kínálja.

Nehezen ébredsz, profi vagy a „szundi” gomb nyomkodásában és emiatt gyakran el is késel a munkából? Akkor számodra valószínűleg több kell a manapság százával elérhető okostelefonos ébresztő alkalmazásoknál.

Az örmény fejlesztő, Hrachik Adjamian készített egy Wakie nevű appot, aminek felhasználói telefonhívással ébreszthetik fel egymást. Csupán a véletlen műve, hogy ki kicsodát ébreszt, a maxiumum egy percig tartó hívások pedig az interneten keresztül történnek, azaz WiFi kapcsolat megléte esetén nem kell értük fizetni, de ha csak mobilnetünk van, akkor számíthatunk némi adatforgalom növekedésre.

Ha például reggel 7-re beállítunk egy ébresztést a Wakie alkalmazásban, akkor pontban 7-kor egy másik Wakie felhasználó felhív bennünket a világ valamely pontjáról. A hívás 50. másodperce után figyelmeztetést hallunk, hogy hamarosan automatikusan megszakad a kapcsolat, így gyorsan elköszönhetünk idegen ébresztőemberünktől, s indulhat a nap.

 

 

Tény, hogy a Wakie nem mindennapi ébresztési módot kínál, ami sokak számára akár be is válhat, de valljuk be, alapvetően elég felkavaró élmény egy idegen ember hívására ébredni.

Az app jelenleg Android és Windows Phone platformokra érhető el, hamarosan kijön az iOS-re szánt változata is. Egyelőre nem hívogathatják egymást a júzerek világszerte; jelen állás szerint csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Hong Kongban és Szingapúrban van lehetőség ébresztést kérni és ébreszteni is, egyéb régiókban – így hazánkban is – még csak a hívásra, vagyis mások felébresztésére van lehetőség.

 

 

 

[Forrás: The Daily Mail]

Vissza