Az androidosok átlagosan 95 appot telepítenek mobiljukra

Czipperer Dia - 2014. augusztus 27.

A Yahoo Aviate legfrissebb adatai szerint az Android felhasználók szeretik az alkalmazásokat a telefonjukon. Közel száz appot telepítenek átlagosan a készülékükre.

A Yahoo idén januárban vásárolta fel az Android indító programot, az Aviate-t.  A vállalat így számos fontos információ birtokába került, többek között a legfontosabb tevékenységekről, telepített alkalmazásokról is adatokkal tud szolgálni. 

A legfrissebb Yahoo Aviate adatok arról tanúskodnak, hogy az emberek sok alkalmazást töltenek le és próbálnak ki, legalábbis, ami az Android platformot illeti. Mindez annak is köszönhető, hogy az appok nagy része ingyenes, vagy olcsón elérhető. Ezt az is alátámasztja, hogy átlagosan 95 alkalmazást töltenek le a userek, ám ennek töredékét, körülbelül 35 appot használnak rendszeresen.

Az is nyilvánvaló, hogy bizonyos applikációkat csak a nap egy bizonyos részében használják a felhasználók. Például a Google Mapset gyakrabban böngészik a nap végén, mikor próbálnak valamilyen helyre eljutni, míg az ébresztőóra alkalmazásra egyértelműen a reggeli, illetve az esti használat jellemző.

 

 

Bár a Yahoo nem hozta nyilvánosságra, hányan telepítették telefonjukra az Aviate programot, a Google Play adatai szerint 1 és 5 millió között mozog a letöltések száma.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com

Vissza