Elbukta a védjegyvitát a Microsoft: OneDrive lesz a SkyDrive-ból

Czipperer Dia - 2014. január 28.

A Microsoft átnevezi felhőtárhely-szolgáltatását, mely a jövőben OneDrive névre hallgat majd. A változás egy védjegyvita eredménye, amelyben az ellenfél győzedelmeskedett.

A Microsoft és a British Sky Broadcasting Group között zajlott az a „Sky” név körül zajló védjegy vita, melyben a Microsoft maradt alul. A vállalat ezért kénytelen volt felhőtárhely-megoldását átnevezni. A korábban SkyDrive nevet viselő, 2007-ben indult szolgáltatás ezentúl OneDrive névre hallgat.

A lépést a vállalat blogposztban is megerősítette. Itt azt is megmagyarázzák, miért döntöttek éppen a OneDrive (egy meghajtó) név mellett. Az ok Ryan Gavin szerint, aki a fogyasztói alkalmazások és szolgáltatások általános menedzsere, hogy bár az emberek számos eszközt használnak életük során, mégis szeretnének mindent egy helyen tárolni: fényképeket, videókat, adatokat stb. Erre nyújt megoldást a OneDrive, mely találóan már nevében hordozza funkcionalitását.

A névváltoztatás nem érinti a felhasználók adatait, az új név alatt megtalálnak mindent. A SkyDrive.com oldal még mindig aktív, de a Microsoft már létrehozott egy előnézeti oldalt, ahol a felhasználók megtekinthetik, hogyan is fog kinézni az új felület. A hivatalos blogot már át is nevezték, és új dizájnt is kapott.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza