Az érintéses bevitel királyai – Wacom Bamboo Connect, Capture és Create

Farkas Norman - 2011. szeptember 28.

A Wacom újragondolt rajztáblái lehetővé teszik, hogy digitálisan, érintés útján készítsünk művészi alkotásokat.

A belépő szintű Bamboo Connect azok számára ajánlott, akik nem rajzolnak/írnak a nap 24 órájában, viszont ha bevitelre kerül a sor, akkor ahhoz megfelelő pontosságú eszközt szeretnének. A vezeték és elem nélkül működő Connect  5,8 x 3,6 inches munkaterülettel, valamint egy 1024 szintű nyomásérzékeléssel ellátott tollal is szolgál. A kézzel írott jegyzetek készítésére is ideális kütyü tartozéka az Autodesk Sketchbook Express, mely egyike azon alkalmazásoknak, melyek képesek kiaknázni a táblában rejlő lehetőségeket. A Connect, ára 80 dollár.

A Capture ugyanolyan felületet kapott, mint a Connect. Ami előrelépést jelent az elődhöz képest, az a multitouch (ujjal végzett gesztusokhoz), valamint a támogatott operációs rendszerek kibővült köre (már OSX Lion is). A Capture tulajdonosainak jól jöhetnek a tábla programozható gombjai és az ingyenes – néhány egyszerű képszerkesztő funkcióval kecsegtető – Adobe Photoshop Elements is. Mivel a Capture egy második generációs multitouch-ot támogató modell, így kiemelkedő beviteli sebességet és pontosságot hordoz magában, ára pedig ehhez mérten kissé magasabb: 100 dollárba kerül.

A trió legütősebb tagja - a Create - lényegesen nagyobb társainál, 8,5 x 5,4 inch munkaterülettel szolgál. Ez a tábla már a profi művészek kedvence is lehet. Az újabb generációs multitouch nyújtotta örömök mellé még egy nyomás alapú radírt is kapunk. A Corel Painter Essentials alkalmazás pedig már csak a hab a tortán. A Create ára 200 dollár körül alakul.

Mindhárom kütyü Windows és Mac kompatibilis. A Capture és Create szabadságra vágyó tulajdonosai cirka 40 dollárért vásárolhatnak majd egy rádiós, vezeték nélküli modult szerzeményükhöz.

 

További infó a gyártó oldalán.

Vissza