Multitouch kijelzőt kapott az új iPod nano

Farkas Norman - 2011. október 6.

A keddi Apple keynote-on mutatkozott be az iPod család legkisebb tagjának frissített változata. A multitouch kijelzővel szerelt újdonság új funkciókat is kapott, melyekkel könnyen belophatja magát a sportolók szívébe.

Az készülék egy gyári tokkal érkezik, melynek segítségével akár karóraként is viselhetjük. Nem véletlenül kínálja fel az Apple ezt a megoldást, ugyanis az új iPod nano – új funkcióinak köszönhetően – kiváló edzőtársunk lehet a mindennapokban, s ehhez jól jön, ha kényelmesen tudjuk magunkkal (vagy magunkon?) hordani. A kütyü kezelését sokkal könnyebbé és kényelmesebbé varázsolja az 1,54 hüvelykes, 240 x 240 pixel felbontású, multitouch-ot támogató TFT kijelző.

Az iPod nano 2011. október 4-étől kapható. A 8 GB-os modell ajánlott fogyasztói ára 44 990 forint, a 16 GB-os modellé 53 990 forint. Mindkét modell ezüst, grafitszürke, kék, zöld, narancs és rózsaszín változatban vásárolható meg az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) és a hivatalos Apple-viszonteladóknál.

Az iPod Touch készülék új generációja még várat magára, de az Apple vigasztalásul egy fehér változatot dob piacra a jelenleg hódító verzióból.

Az iOS 5 rendszerű, iCloud szolgáltatást is kínáló iPod touch 2011. október 12-én kerül forgalomba. A 8 GB-os modell ajánlott fogyasztói ára 62 990 forint, a 32 GB-os modellé 94 990 forint, a 64 GB-os modellé pedig 124 990 forint lesz.

 

[Forrás: Apple]

 

Kulcsszavak: multitouch, iPod, Apple
Vissza