Újra élőben díjazták az e-sport kiválóságait

Kütyü Magazin - 2022. április 4.

A K&H Az Év Esportolója 2021 díjak nyerteseit 2022. április 2-án ismét élő díjátadó gálán hirdették ki az Országos Gaming Expo rendezvény budapesti eseményén. A 22 díjazottat a szakmai zsűri választotta ki a közel 200 jelölt közül, a közösségi szavazatok, valamint szakmai szempontok alapján. A díjazottak elismerésének indoklásában nemzetközi és hazai sikerek, kitartó munka, rengeteg gyakorlás és elhivatottság rejlik. 

Hagyományteremtő céllal először 2014-ben került átadásra az Év Esportolója díj, melyet az Esportmilla hívott életre. Célja a kiemelkedő magyar e-sportolók, szervezetek és közösségi munka elismerése. Az Év Esportolója díjért indulhat minden magyar és/vagy külföldi csapatban játszó magyar játékos nemtől, kortól függetlenül. 

 

"A 8 éve létrehozott Év Esportolója díj azon versenyzők, szervezetek, szakemberek munkájának elismerésére szolgál, akik az e-sport hazai és nemzetközi közegében nap mint nap teljesítményükkel és munkájukkal öregbítik a magyar e-sport hírnevét. Minden díjazott mögött nemzetközi és hazai sikerek, fegyelmezett munka, gyakorlás és kitartás rejlik. Ezúton gratulálok a Magyar E-sport Szövetség és az Esportmilla nevében minden jelöltnek és díjazottnak. Elismerés jár azért a munkáért, amit esportolóink és a háttérben dolgozó szakembereink a hazai elektronikus sportért tesznek év közben” – mondta el Biró Balázs, az Egymillióan a Magyar E-sportért Egyesület és a Magyar E-sport Szövetség elnöke a díjak átadásakor. 

„Elképesztő éveket, dinamikus fejlődést tudhat maga mögött a magyar e-sport. Az elmúlt évben csak a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság online közvetítéseire több mint 860 000-en voltak kíváncsiak, amely mutatja, hogy az e-sport a 21. század egyik innovatív sportja, ami elhivatottsággal, eltökéltséggel, kiváló teljesítményre való törekvéssel párosul. Ennek elismerésére az e-sport közösségből 200 javaslat érkezett, akik közül a szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat 13 kategóriában. További 2 díj esetében pedig a közönség szavazata dönthetett, így összesen 22 díjat adhatunk át” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

 

K&H Az Év Esportolója 2021 díjat kapta:

K&H Az Év Esportolója játékos FPS kategória: Torzsás”Torzsi” Ádám, és Birgány “Raisy” Adrián 

K&H Az Év Esportolója szimulátorsport játékos kategória: Blazsán Patrik 

K&H Az Év Esportolója sportszimulációs/szimulátor sport csapat kategória: Szolnok Autósport Egyesület (SZASE) – Race Online Hungary (ROH)

K&H Az Év Esport szimulációs játékos kategória: Borkai “Boresz” Ádám

K&H Az Év Esport különdíjak: 

Szerencsejáték Zrt.

VAJÁK-ESTB- Hunesz Oktatási Bizottság 

Lengyel “Draulon” Balázs

Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ)

K&H Az Év Esport az év felfedezettje kategória: Bencsik Tímea 

K&H Az Év Esport magyar e-sportért díj: 

Gáspár “Res1st” Péter

Tóth László (posztumusz díj)

Tóta “Gabu” Gábor

K&H Az Év Az év Esport szervezete kategória: Lenovo Legion Honvéd Esport Egyesület 

K&H Az Év Az év MOBA csapata kategória: KSK – Team Hungary DOTA2 válogatott

K&H Az Év Az év szakmai vezetője kategória: Kutyej Dániel - Békéscsabai E-sport Egyesület

K&H Az Év Az év Esport edzője kategória: 

Málovics “Gabesson” Gábor – Budapest 5 

Jakab Attila - Lenovo Legion Honvéd Esport Egyesület 

K&H Az Év Az év Esport kommentátora kategória: A hazai és nemzetközi LoL közvetítések szakmai stábja

K&H Az Év Az év FPS csapat  kategória: Team Hungary – CS:GO válogatott

K&H Az Év Az év Esport kommentátora közönség kategória: Pál "Shane" Dániel

K&H Az Év Az év Esport játékosa közönség kategória: Keresztes „CUJO” Hunor

Vissza