A Kingston az IronKey felvásárlásával erősíti szerepét a titkosított USB-k piacán

Kütyü Magazin - 2016. március 1.

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, hogy elkészültek az IronKey integrálására vonatkozó részletes tervei.

A Kingston gondoskodik arról, hogy az IronKey korábbi ügyfelei számára az átállás problémamentesen történjen. Emellett partnereivel együttműködve értékesítési és műszaki támogatást, valamint saját világszínvonalú termékeit és szolgáltatásait biztosítja számukra.   

Az USB-meghajtók piacán 2004 óta vezető Kingston az IronKey termékcsalád révén FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkező megoldásokat kínál a lehető legmagasabb szintű titkosítást és biztonságot igénylő felhasználóinak. A FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvány előírás az Egyesült Államok és Kanada civil, valamint kormányzati szerveinél, haderejénél, illetve a pénzügyi és az egészségügyi szektor is gyakran határozza meg követelményként. A titkosítási modul a fizikai védelem biztosítása érdekében zárolja a hozzáférést az USB-hez, amennyiben annak módosítására irányuló kísérletet érzékel. A FIPS 140-2 3 megszerzését alapos tesztelés előzte meg, amelyet az amerikai szabványügyi és technológiai intézet (NIST) felügyelt és hagyott jóvá. Ezt a titkosítási szabványt a katonai szintű szervezetek a biztonságra és a megbízhatóságra vonatkozó viszonyítási alapként használják.   

Az IronKey technológiájának és eszközeinek közelmúltbeli felvásárlásával a Kingston a legnagyobb erősségére, a titkosított USB-kulcsok fejlesztésére összpontosíthat. 

„A Kingston és az ügyfelei egyaránt profitálhatnak abból, hogy a vállalat felvásárolta az IronKey USB-technológiáját és egyéb eszközeit. A tranzakció révén a Kingston FIPS 140-2 USB-meghajtói azokra a biztonsági és egyéb kulcsfontosságú piaci területekre is eljuthatnak, ahol az IronKey korábban már vezető pozíciót szerzett, meglévő termékei pedig újabb tulajdonságokkal, nagyobb teljesítménnyel bővülnek” – mondta Michael Osterman, az Osterman Research vezető elemzője.

A tranzakció részeként a vállalat titkosított külső HDD-meghajtókkal foglalkozó üzletágát a DataLocker Inc. vásárolta meg, amelynek termékportfóliója hasonló megoldásokat foglal magában. A felvásárlás tovább erősítette a két cég partneri viszonyát, amelynek része, hogy a DataLocker Inc. kezeli a SafeConsole és az Enterprise Management Services (EMS) platformokat, amelyeket a Kingston és az IronKey felügyelt, biztonsági meghajtói egyaránt használnak. A titkosított USB-meghajtók piacán vezető Kingston DataTraveler termékeket továbbra is elérhetik azok a felhasználók, akik nem igénylik a FIPS 140-2 Level 3 szintű tanúsítványt.  

„A titkosított memóriakulcsok piaca továbbra is virágzik, mivel a kormányzati hivatalok és szervezetek egyre fontosabbnak tartják a mobiladatok védelmének biztosítását. Számos IronKey-termék épül még ma is a korábbi NAND technológiára. A Kingston a flash memóriákban alkalmazott félvezetők, vezérlők és egyéb alkatrészek gyártóival kiépített, hosszú múltra visszatekintő kapcsolataira, valamint erős értékesítési csatornáira támaszkodva korszerűsíti az IronKey termékeit” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője.

Vissza