Költségcsökkentő flash-alapú tárolót mutatott be a Dell

Kütyü Magazin - 2015. augusztus 4.

A Dell az iparág legújabb, legmagasabb kapacitássűrűségű és legalacsonyabb üzemeltetésű költségű vállalati flash-alapú tárolóit kínálja.

A Dell modern, virtuális tárolótömb-architektúrájának és egyedülálló, intelligens adatelhelyezési technológiájának köszönhetően a Dell Storage SC Series használói már új, Triple Level Cell (TLC) 3D NAND technológiára épülő, Mainstream Read-Intensive (RI) SSD-ket is alkalmazhatnak. A technológiák kombinációja a már korábban is elérhető flash-alapú és merevlemez-meghajtókkal együtt lehetővé teszi, hogy az ügyfelek – legyen az felső kategóriás vagy akár belépőszintű megoldásokat kereső felhasználóról – kihasználhassák az eddigi legkedvezőbb teljesítmény-ár arány és a megnövekedett tárhelysűrűség előnyeit.

A Dell a teljes mértékben flash-alapú Dell Storage SC4020 tárolórendszert most gigabájtonként 1,50 eurós végfelhasználói áron kínálja, gigabájtonként 0,53 euróért pedig már a tipikus hibrid flash konfigurációk is elérhetők.

A Dell által szabadalmaztatott, Data Progression elnevezésű intelligens adatelhelyező technológiának és a Dell Storage Center 6.6 szoftvernek köszönhetően a Dell Storage SC Series tárolótömbök alkalmasak az új TLC 3D NAND technológiára épülő, Mainstream RI flash-meghajtók befogadására és használatuk optimalizálására. Ezek az RI meghajtók az iparág legalacsonyabb gigabájtonkénti költségeivel rendelkező, legnagyobb sűrűségű flash-meghajtói, amelyeket a Dell ugyanazon a gigabájtonkénti áron kínál, mint a felső kategóriás 15K-s merevlemezeket. Ugyanakkor az új megoldások 24-szer nagyobb teljesítményt és hatszor jobb tárolási sűrűséget, valamint kisebb késleltetést és alacsonyabb energiafogyasztást biztosítanak.

A Dell flashre optimalizált Data Progression szoftverének köszönhetően a Dell és ügyfelei élvonalbeli flash-technológiákat alkalmazhatnak a megfizethetőbb, kiváló teljesítményű megoldásokhoz. A flashre optimalizált megoldások esetén a Dell olyan tömböket kínál, amelyek az új, Mainstream RI flash-meghajtókat kombinálják a kiváló teljesítményű, írásra tervezett (Write-Intensive – WI) flash meghajtókkal. Az intelligens tömbkezelő szoftver minden írást a magasabb ellenálló képességű flashre terel, és menedzseli a kisebb költségű, általánosan elérhető RI meghajtók használatát. Ez csökkenti a Dell vállalati flash tárolótömbjeinek teljes költségét, ugyanakkor fenntartja a nagy teljesítményt.

 

Dell Storage SC4020


A Dell a Storage SC8000, SC4020 és SCv2000 Series teljes kínálatában elérhető hibrid flash vagy teljesen flash-alapú rendszer-konfigurációkkal csökkenti a flash vállalati bevezetésének korlátait. Valamint a vállalat tovább javítja az általános felhasználású tárolótömbök teljesítményét, miközben drasztikusan csökkenti a kiváló teljesítményű, flashre optimalizált rendszerek költségeit.

Az akár 3,8 terabájtos kapacitással bíró új meghajtókkal minden szinten célszerűbb flash-t alkalmazni. A Dell Storage SC4020 akár teljes, 90 terabájtos rendszert biztosít 2U magas, rackszekrénybe szerelhető kivitelben. Mindemellett a Dell Storage SC8000 rendszerek 62 százalékkal több flash-kapacitást támogatnak, így egyetlen tárolótömb összesen akár 3 petabájtnyi nyers flash-kapacitást is tartalmazhat.


 

Kulcsszavak: Dell, adattárolás
Vissza