Közeledik az egymilliárd felhasználóhoz a WhatsApp

Vértes Judit - 2015. szeptember 16.

Jan Koum, a WhatsApp vezérigazgatója egy Facebook posztban bejelentette, hogy a mobil üzenetküldő alkalmazásnak havonta 900 millió aktív felhasználója van már.

A WhatsApp alkalmazás az elmúlt öt hónapban 100 millió új regisztrált taggal bővült, ezzel elérték a 900 millió felhasználót, és ismét közelebb kerültek a célként kitűzött egymilliárdhoz.

A Facebook tulajdonában lévő vállalat idén januárban jelentette be a 700 millió felhasználószámot, majd alig három hónappal később ez a szám már 800 millióra nőtt. Ezzel a növekedési ütemmel az alkalmazás még az idén elérheti az egymilliárdot.

 


Sheryl Sandberg, a  Facbook ügyvezető igazgatója gratulált Koumnak egy posztjában: „Havonta 900 millió ember használja a WhatsApp alkalmazást a világon, hogy kapcsolatba kerüljön családjával, barátaival. Gratulálok Jan Koumnak, és mindenkinek a WhatsAppnál ehhez a fantasztikus mérföldkőhöz, és hogy mindig marad idejük megnevettetni minket.” 

A Facebook tavaly februárban vásárolta meg a WhatsAppot 19 milliárd dollárért, ami a Facebook legdrágább vásárlása volt, és a világ valaha volt második legdrágább technológiai üzlete, egyedül a HP vette meg drágábban a Compaq vállalatot, 33,4 milliárd dollárért. 

Januárban a mobil üzenetküldő alkalmazás bevezette a WhatsApp Web szolgáltatást Android, Windows Phone és Blackberry készülékeken. Az alkalmazást nemrég vitték át iOS eszközökre is. Az alkalmazás gyorsan terjed olyan piacokon, mint Brazilia, Oroszország és India.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza