Applikációk és szoftverfejlesztő készlet a Samsung Gear S2 okosórájához

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 7.

A Samsung bemutatta Tizen szoftverfejlesztői készletét (SDK) a Gear S2 okosóráihoz. A karóra megjelenésekor már várhatóan több mint ezer applikáció lesz elérhető a készülékre az ötezer alkalmazás mellett, amely már rendelkezésére áll.

A Gear S2 hivatalos megjelenése előtt augusztus 18-án indult el a Gear S2 viszonteladói oldala, ahol a programozók és partnerek egyaránt elkezdhették regisztrálni az okosórára kifejlesztett alkalmazásaikat.

A Samsung Gear S2 SDK a következő előnyöket nyújtja:

  • Továbbfejlesztett egyedülálló funkciók: A fejlesztők a készlet segítségével még hatékonyabban tudnak egyedülálló Samsung Gear S2 alkalmazásokat létrehozni a hálózat-, hívás-, és helyfüggő alkalmazásprogramozási lehetőségekkel, biztosítva a 3G-s hálózatokhoz való szabad csatlakozást okostelefon igénybevétele nélkül is.
  • Webes és natív appok: Az SDK a Webes és Natív applikációk terén is segítséget jelent a fejlesztők számára. A Tizen Native API lehetővé teszi a gyors, gyönyörű, minimális hardver igényű alkalmazások építését az EFL (Enlightenment Foundation Libraries) függvénykönyvtáron keresztül.
  • Android támogatás: A funkció lehetővé teszi bármely Androidos telefonhoz való könnyed kapcsolódást, így a szélesebb készülék-lefedettség által több felhasználó számára érhető el a Samsung Gear S2. A támogatott készülékek listája itt található meg.

Az SDK a Samsung Developer oldalán érhető el.
 

Az alábbi applikációk a Samsung Gear S2-vel egyidőben lesznek elérhetőek: 

  • Légy naprakész a hírekkel: az interaktív előlap elforgatásával vagy a képernyő megkoppintásával válogathatunk a kedvenc sportcsapataink közül, hogy a közelgő, éppen zajló és már lezajlott meccsekről információt kaphassunk a Gear S2 ESPN applikációval. Az eredményekhez azonnali hozzáférést is kaphatunk az ESPN Watch Face alkalmazással. A legfrissebb híreket és fotókat a CNN Gear S2 alkalmazásával 10 különböző rovat szerint böngészhetjük, a legújabb eseményeket pedig push értesítések jelzik. Regionális piacok indexeiről és a vállalatok napi teljesítményéről a Bloomberg Business Watch Face alkalmazás segítségével kaphatunk információt, a Bloomberg Business Gear S2 applikációval pedig még több piac indexét tudjuk követni, valamint a legfrissebb üzleti híreket is elérhetjük. A Twitter Trends Watch Face-t választva a helyi aktualitásokba kaphatunk betekintést.
  • Menet közben is maradj az élen: Uber sofőrt a mobiltelefon elővétele nélkül tudunk hívni. Yelp for Gear applikáció segítségével pedig közelben lévő éttermeket, boltokat és szolgáltatások tudunk keresni az okosóráról, sőt, fel is hívhatjuk azokat, vagy útvonaltervet is kaphatunk a megtalálásukhoz. A legfontosabb utazási információnkat, beleértve a valós idejű repülőjárat értesítéseket, a TripCase applikációval érhetjük el.
  • Kulcsok nélküli világ: A Gear S2-vel nem kell többé fém kulcsokkal bajlódni: a Yale Real Living Lock-hoz tartozó Yale Digital Keys lehetővé teszi az egy mozdulattal történő nyitást-zárást, illetve a kulcsok családtagokkal vagy barátokkal való megosztását. Az Unikey-jel érintés alapon vezérelhetők az okos zárak: ezentúl a lakás, az üzlethelyiség, vagy a hotelszoba egyszerűen nyitható és zárható a Gear S2 okosórával.
  • Kapcsolatban maradni egyszerűbb, mint valaha: Az üzenetértesítések egy pillanat alatt hozzáférhetőek a Voxer applikáción keresztül. Ez a kommunikáció legegyszerűbb módja - akár egy walkie-talkie a csuklón.
  • Kényelmes vásárlás és e-kereskedelem: A Gear S2-vel a mindennapi vásárlás legjobb eszközei azonnal elérhetőek. A FidMe gondoskodik arról, hogy minden hűségkártya, kupon, és in-store értesítés megjelenjen az okosórán, a Groupon Gear S2-re optimalizált alkalmazása pedig segít rátalálni a környékbeli üzletek legkedvezőbb ajánlataira. Emellett a felhasználók akár készpénz és okostelefon nélkül is intézhetik vásárlásaikat, és élvezhetik különböző offline szupermarketek és éttermek szolgáltatásait az Alipay fizetési rendszerével.
  • Kövesd az edzéstervet: A futás szerelmesei könnyedén nyomon követhetik teljesítményüket a Nike+ Running Gear S2 alkalmazással, ha pedig az eszközt Bluetooth fejhallgatóval párosítjuk, egyenesen az okosóránkról hallgathatunk zenét. 

 

 

Vissza