Sony termékek a hangzás szolgálatában

Kütyü Magazin - 2015. április 17.

A Sony egy sor új termékkel rukkolt elő. A Multi-room vezeték nélküli hangszórói, Sound Barjai, tévés hangsugárzópaneljei, AV-vevői és Hi-Fi rendszerei mind azt szolgálják, hogy különböző forrásból származó zenéiket stabil és jó minőségben élvezzék a felhasználók..

Hi-Res felbontás

A Hi-Res felbontás ugyanazt a tiszta, érzelmekben gazdag hangzást biztosítja, amit a zene előadója eredetileg alkotott. Részletesebb hangzást ad, mint egy CD vagy MP3 fájl, ugyanis a nagyfelbontású audió visszaadja minden hangjegy legfinomabb árnyalatát és dinamikáját. A Sony DSEE HX technológiája az erősen tömörített MP3 fájlok esetében is feljavítja a számokat Hi-Res minőségre, ugyanis helyreállítja a hiányzó nagyfrekvenciájú adatokat, így biztosítva a természetesebb hangzást.

A Multi-room zenehallgatás egyszerűbb SongPal Linkkel

A SongPal alkalmazással a telefonon, vagy táblagépen bárhonnan vezérelni lehet az eszközöket. A SongPal továbbá alkalmas arra, hogy párosítsuk a hangszórókat, ezáltal mindenhol ugyanazt a számot élvezhetjük – ideális az otthonodat ellepő vendégsereg szórakoztatására. A fejlett kétsávos Wi-Fi biztosítja a hibamentes lejátszást az egész házban.

A Sony új LDAC audió technológiája lehetővé teszi, a vezeték nélküli zenelejátszást Bluetoothon keresztül, a 3x-os adattovábbításra alkalmas LDAC növeli a zenehallgatás élményét. 

Google Cast: még több zenét

A Sony legújabb vezeték nélküli hangszórói, Sound Barjai, felvevői és Hi-Fi rendszerei kompatibilisek a Google Casttal. Egyszerűen csak össze kell válogatni a zenéket és lejátszani a Pandora, Deezer, vagy Google PlayMusic streaming szolgáltatással a telefonról vagy tabletről.

A streaming zenei szolgáltatásokat le tudjuk játszani bármilyen párosított eszközön a multi-room beállítással. A Cast gombhoz érintve az audió alkalmazással ellátott Androidos telefonot/tabletet vagy iPhone/iPad-et, összehangolhatók a különféle eszközök. 

SRS-X99/X88 Vezeték nélküli Multi-room és Hi-Res hangsugárzók

A Sony legújabb vezeték nélküli hangsugárzói a komoly hi-fi hangzás és a csábos minimál „one-box" stílus keverékét képviselik, így beleillenek bármilyen környezetbe. NFC kapcsolattal csak egy érintés a telefonhoz vagy táblagéphez és máris hallgathatjuk a streamelt zenéket. Emellett az online – mint a Google Cast és Spotify Connect – szolgáltatásokba belépve is élvezhetjük azokat a saját hangszórókon, vagy a multi-room beállításon keresztül.

Az SRS-X99 vezeték nélküli, multi-roomos, nagyfelbontású audió hangsugárzó a zene szerelmeseinek kiváló, ugyanis azt a hangzást biztosítja, ami az előadó szándéka volt. Összesen 154W kimeneti teljesítményt nyújt a 2.1 csatornás, 7 hangszórós rendszer, beleértve a négy magas sugárzót. Új magaslatokba emel a Sony fejlett technológiája, az S-Master HX digitális erősítő minimalizálja a torzításokat, a DSEE HX pedig támogatja a Hi-res audió fájlokat.

SRS-X99

Az SRS-X88 lenyűgöző hangzást biztosít a beépített mélynyomóval, közép- és magas sugárzóval, mindezt kompakt formában.

A hordozható SRS-X77 beépített és újratölthető akkumulátort tartalmaz, így lehetőséget ad arra, hogy akár 10 órán át hallgathatunk zenét (körülbelüli lejátszási érték Wi-Fi kikapcsolása mellett). 

HT-ST9 és HT-NT3 Sound Barok

A TV elé helyezhető, több csatornás Sound Bar letisztult kialakítással rendelkezik. Nehézség nélkül hallgathatunk zenét az okostelefonodról az NFC kapcsolattal, ehhez csak egy érintés szükséges, és máris indulhat a buli.

A HT-ST9 és a HT-NT3 Hi-Res fájlok lejátszására képesek, támogatják az LDAC-t kodeket, mely elősegíti, hogy bluetoothos kapcsolattal magas minőségben streamingelhess. A Google Cast és Spotify Connect szolgáltatások pedig segítenek abban, hogy mindig elérhessük az online zenéket.

Az ST9 a Sony referencia minőségű Sound Barja, mely 7.1 csatornás hangélményt nyújt az újragondolt külsejű, koaxiális, nagyfelbontású audió hangsugárzóival, melyek a mély- és magas sugárzót egyetlen kompakt formában egyesítik.
 

HT-ST9


A Sony Pictures Entertainmenttel közös fejlesztés a DSP – melynek köszönhetően úgy tűnik, mintha a filmes párbeszédek, hangeffektek és dallamok körülöttünk zajlanának. A félelmetes 800W-os teljesítményű HT-ST9 rengeteg erővel bír, megfelelve a kor követelményeinek, tökéletes kiegészítője a 46 h átmérőnél nagyobb televízióknak. 

HT-XT3 tévés hangsugárzópanel

A televízió alá helyezhető HT-XT3 a Sony első tévé alapú hangsugárzópanele, mely Hi-Res audió lejátszására képes és kompatibilis a Google Casttal. Extra pezsgést adnak filmek és tévéműsorok nézésénél a koaxiális, nagyfelbontású audió hangsugárzókkal a maguk 350W-os teljesítményével, a prémium, 2.1 csatornás hangzással és a szabályozott basszus elérésére alkalmas két, integrált mélynyomóval.

HT-XT3


A zenéket online is hallgathatjuk, vagy használhatjuk a streaming szolgáltatásokat okostelefonról az NFC, vagy a Bluetooth segítségével – a Sony egyedülálló DSEE HX fejlesztésének köszönhetően közel Hi-Res felbontású hangminőségben. A tévés hangsugárzóra helyezhetünk megközelítőleg 50 kg-os televíziót, és ideális a nagyobb, 65 hüvelyk feletti BRAVIA modellekhez.

STR-DN1060/DN860 AV-Vevő

A Hi-Fi fanatikusok számára kategóriájának legjobbját adja mind hangzás, mind teljesítmény tekintetében, melyet magas minőségben, felső kategóriás alkatrészeket használva állították elő sok csatlakoztatási lehetőséggel (6x HDMI bemenet a DN1060 esetében/ 5x a DN860-nál).

A nagyfelbontású audió biztosítja az élő zene érzetét a nappaliban. Támogatja a Hi-Res file-ok széles körét úgy, mint DSD 5.6MHz-ig 2 csatornán (USB/hálózati), DSD 2.8MHz-ig 5.1 csatornán (USB/hálózati/HDMI), 24 bit-es 192 kHz-ig WAV-ban 7.1 csatornán, vagy FLAC-ban 5.1 csatornán. A zenéke vezeték nélkül is streamingelhetjük az LDAC segítségével a különböző online zeneszolgáltatóktól.

STR-DN860

Tartalmaz 4K-s minőségjavítót és HDCP 2.2 átjátszót, melyek segítségével streamingelhetőek a 4K-s tartalmak. A képernyőtükrözés lehetőséget ad arra, hogy vezeték nélkül átvezessük az okostelefon képernyőjét a tévére, mely támogatja az MHL 3.0-t. Így pontosan azt adja vissza a 4K Ultra-HD televízió képernyője, mint amit a telefonodon látsz.

Májustól érhetőek el a legújabb multi-room képes AV vevők, a Sound Bar-ok és tévés hangsugárzók, a vezeték nélküli hangsugárzók és micro hi-fi rendszerek pedig júniustól.

 

Vissza