Hatszoros EISA győzelmet zsebelt be a Sony

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 16.

A Sony hat terméke is EISA (Európai Kép- és Hang Szövetség) díjazásban részesült. A sorban két fényképezőgép, egy videókamera, és 4K UHD TV, egy táblagép, valamint egy digitális audiorendszer bizonyult kategóriájában a legjobbnak.

Európa legjobb professzionális kompakt fényképezőgépe: α7R

Tökéletes kialakítása és könnyű hordozhatósága révén az α7R egy olyan fényképezőgép, amellyel egy profi fényképésznek sem kell kompromisszumot kötnie. Az elő- és hátlapi tárcsák, a vezérlőtárcsa és az expozíció kompenzációs gomb segítségével filmezés és fényképezés közben is egyszerűen eszközölhetünk intuitív beállításokat a nagy kontrasztú, nagy felbontású XGA OLED Tru-Finder keresőn vagy a dönthető 3”-os LCD kijelzőn keresztül. A 35 mm-es full-frame Exmor CMOS szenzor magában egyesíti a light concentration és photo diode expansion technológiákat, valamint az új ’hézagmentes’ on-chip lencsés dizájn révén megszünteti a hézagokat a szomszédos pixelek között. Ezen fejlesztéseknek köszönhetően nőtt a készülék fényérzékelési hatékonysága, így kiváló felbontású, nagy érzékenységű és alacsony képzajú képek készíthetőek, az extrém nagy pixelszám miatt bekövetkezett pixelméret csökkenés ellenére is. 

Európa legjobb kompakt fényképezőgépe: DSC-RX100 III

Tartós és masszív, az utazást is jól bíró alumínium borítás és könnyed forma összhangja jellemzi a készüléket: a Cyber-shot RX100 III megjelenésében fellelhető a már elismert elődök vonalvezetése. Megnövelt lencse és egy gyors képfeldolgozó processzor egészíti ki a visszahúzható OLED Tru-Findert, amely ZEISST borítással rendelkezik. A továbbfejlesztett mozi funkciókkal és 180 fokban dönthető LCD kijelzővel nemcsak egy praktikus, hanem egy stílusos, fix objektíves fényképezőgépet tarthat a kezében, amely akár a zsebében is elfér.

A legjobb videókamera: FDR-AX100

Az FDR-AX100 az első 4K Handycam, amely hátulról megvilágított, 1.0 típusú Exmor R CMOS érzékelővel rendelkezik. A nem professzionális kamerákhoz képest nagyobb érzékelőnek köszönhetően a kamera hibátlanul rögzít a Full HD felbontásnál négyszer részletesebb, 4K Ultra HD (3840x2160 képpont) képminőségben, ráadásul csodaszép bokeh-hatást, azaz a háttér kiemelést érhetünk el a készülékkel. 

A kamera 4K érzékelője, a Sony nagy teljesítményű BIONZ X képfeldolgozó processzorával párosul, amely terület-specifikus zajcsökkentő és részlet-reprodukáló technológia alkalmazásával biztosítja a kivételesen részletgazdag, élénk és élethű felvételek készítését. A Cinematone Gamma/Colour funkció használatával progresszív 25p felvétel készítésével elképesztően gazdag és élénk színvilágot kölcsönöz az elkészített felvételeknek. 

A 4K Ultra HD tv-k királya: KDL-65X9005B 

Idén tavasszal került piacra a Sony nagykijelzős 4K BRAVIA X9 televíziója, amely lenyűgöző képi hatásai és prémium hangzásvilága mellett korszakalkotó vonalvezetésével is kitűnik. Az új X-tended Dynamic Range PRO-nak köszönhetően a képek erőteljesebbek és világosabbak, mint valaha. A Sony saját fejlesztése, a TRILUMINOS kijelző életre kelti a színeket, így gyönyörködhetünk gazdag, élénk, pirosakban és ragyogó zöld színekben is. Mindez annak az új generációs háttérvilágításnak köszönhető, amely a színeket tisztábbá téve és jobban elkülönítve nagyobb színmélységet nyújt. Minden képkocka pengeéles a 4K X-Reality PRO technológiának köszönhetően, amely elemzi, megtisztítja, végül felskálázza a lejátszásra kerülő képet, helyreállítva az eredetivel megegyező részleteket. Akár 4K, akár HD minőséget nézünk, a Sony egyedülálló 4K képadatbázisa biztosítja az élethű textúrát, a drámai színeket és kontrasztot. Az X9 egyedülálló „Wedge” formája pedig amellett, hogy helytakarékos, könnyen csatlakoztatható és kiváló hangzást biztosít otthonában. 

A táblagép bajnok: Xperia Z2 Tablet

Az Xperia Z2 Tablettel a Sony egy olyan készüléket fejlesztett, amely egyszerre elegáns és könnyen hordozható. A készülék minden egyes részletét alaposan megtervezték, prémium anyagok felhasználásával megalkották a világ legvékonyabb (csak 6.4 mm) és legkönnyebb (a Wi-Fi képes modell csak 426 gramm, az LTE/3G képes modell 439 gramm) vízálló táblagépét, amely nemcsak könnyedén hordozható, hanem egy kézben is kényelmesen elfér. A Sony elismert OmniBalance kialakításnak köszönhetően ez az elegáns táblagép elképesztően vékony, mégis nagyon tartós, és egységes vizuális élményt nyújt, bármilyen szögből is nézzük a készüléket. Ez az ultrakönnyű gyönyörű készülék teljesen vízálló, így ellenáll a mindennapi viszontagságoknak is.

2014 és 2015-ben Európa legjobb digitális audiorendszere: HAP-Z1ES

A HAP-Z1ES HDD audiolejátszót úgy tervezték, hogy képes legyen a legfinomabb részleteket is kihozni a nagy felbontású hangfájlokból. Kedvenc zenéinket a lejátszó 1 TB-os merevlemezén tárolhatjuk, vagy a HAP Music Transfer alkalmazás segítségével PC-ről vagy Macről is átjátszhatjuk – vezetékkel vagy anélkül. Az alkalmazás automatikusan szinkronizálja a frissítéseket, biztosítva, hogy a lejátszó mindig naprakész legyen.

 

 

Vissza