Mobilon is használható a Kaspersky új védelmi megoldása

Kütyü Magazin - 2015. március 20.

A Kaspersky Lab bemutatta legújabb, otthoni felhasználóknak szánt biztonsági megoldását, a Kaspersky Total Security – multi-device-t. A megoldás arra készült, hogy megóvja az internethasználókat a kiberfenyegetésektől, az adatokat pedig Windows, OS X, Android vagy iOS rendszerű eszköz között is képes szinkronizálni.

A Kaspersky már korábban felismerte azt a helyzetet, hogy a felhasználók többféle eszközt (mobil és asztali egyaránt) használnak, és mindegyik típusra megfelelő és átfogó védelmi megoldásra van szükség.

A Kaspersky Security Network szerint, a Microsoft Windows rendszeren naponta átlagosan 300 ezer rosszindulatú program tűnik fel. Míg az Androidot használók 19 százaléka találkozott legalább egyszer mobilt célzó támadással a 2014-es év folyamán. Az Apple OS X-re készült veszélyes szoftverek száma is folyamatosan növekszik: 2014-ben a Kaspersky Lab termékek összesen 3.7 millió olyan támadást észleltek, amelyek során OS X rendszerű gépeket kíséreltek megfertőzni. 

A vállalat az átfogó biztonság jegyében megalkotta több platformon is használható védelmi megoldását, amely tartalmazza az Anti-Theft (csak androidos eszközökre) és a Data Encryption (Windows PC eszközre) funkciót, a hagyományos vírusirtó technológiákon felül. 

Védelem minden eszközön

Ahhoz, hogy még kényelmesebb legyen a használat, a Kaspersky Total Security – multi-device-t a My Kaspersky portálba olvasztották.

Amint regisztráljuk a fiókunkat a portálon, egyetlen ablakban láthatjuk minden olyan eszközünk aktuális állapotát, amelyen Kaspersky Lab megoldás található. Ennek része a biztonsági megoldás aktiválási és lejárási dátuma, az utolsó ellenőrzés időpontja, és az adatbázisok állapota. A távolból is kezelhetjük a különböző engedélyeket, és megváltoztathatjuk a termékek beállításait, Windows és OS X rendszerre. Továbbá indíthatunk a távolból kereséseket, vagy elindíthatjuk az új adatbázisok letöltését, frissítését. Ráadásul a My Kaspersky vezérli Anti-Theft for Android funkciót is.

A beépített My Kaspersky Store lehetővé teszi, hogy a felhasználók letölthessék a Kaspersky Lab ingyenes megoldásait, valamint megvásárolhassák a díjköteles szolgáltatásokat is.

 

 

 

Vissza