A Google kijavította az Android 5.1 memóriakezelési hibáját

Farkas Norman - 2015. március 16.

Gyorsan fény derült az Android nemrég kiadott verziójában bujkáló memóriakezeléssel kapcsolatos problémára, ami az alkalmazások összeomlását és egyéb kellemetlenségeket okoz. A Google máris előállt a javítással, amiről még épp azt nem lehet tudni, mikor juthat el a felhasználókhoz.

A Google Android csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy a rendszer minél jobb felhasználói élményt kínáljon. Amikor az Android 5.1-es verziója több eszközön is elérhetővé vált, sok felhasználó örömmel ízlelt bele a felturbózott nyalókába, de néhányan bizonyos – eddig megoldottnak hitt – hibákkal szembesültek.

A visszajelzések szerint továbbra is a rendszer memóriakezeléssel összefüggő gondjai okozhatják a legnagyobb fejtörést a fejlesztőknek, melyek az 5.1-es rendszer alatt az alkalmazások leállását, a launcher rendetlenkedését és színvonalon aluli felhasználói élményt eredményeznek.

 

 

Már sikerült meghatározni a számtalan kellemetlenséget szülő hiba forrását, s állítólag már meg is született rá a gyógyír, ám egyelőre rejtély, hogy mikor teszi azt elérhetővé a nagyközönség számára a Google. Amint fejlemény lesz az ügyben, jelezzük.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza