A Moto E és a Moto Maxx is megkapja végre a nyalókás frissítést

Farkas Norman - 2015. február 12.

Befejeződött a belépőszintű Moto E és a Moto Maxx csúcsmobil Android 5.0 Lollipop frissítésének előzetes tesztelése is, így a Motorola hamarosan széles körben is elérhetővé teheti a várva várt update-et.

A Motorola pénztárcabarát Moto E készülékére szánt Android 5.0 Lollipop szoftver tesztelése véget ért Brazíliában és Indiában, tehát elvileg már semmi akadálya, hogy a Lenovo zászlaja alatt működő gyártó kiadja a végleges frissítést a készülékre. Hasonló a helyzet a felsőbb árszegmensben versenyző Moto Maxx-szal, melynek ún. soak tesztje Brazíliában és Mexikóban zajlott.

Egyelőre az a hír járja, hogy a Motorola először csak kisebb felhasználói csoportok számára teszi elérhetővé a frissítéseket, és csak akkor ereszti szélnek igazán őket, ha – a felhasználói visszajelzésekre alapozva – továbbra is mindent rendben talál velük kapcsolatban.

 

 

Míg az update-re várnak, a Moto E tulajdonosok számára ajánlott lecsekkolni, hogy a Motorola Update Services legújabb verziója fut készülékükön, s ha nem, érdemes frissíteniük azt a Google Play Áruházban.

Érdemes megjegyezni, hogy a Motorola az egyik leggyorsabb gyártó, ami az Android 5.0 Lollipop frissítések kiadását illeti; a Moto G első és második generációja, és a 2014-es Moto G is megkapta már az új rendszert, s hamarosan a korábbi Moto X-re is elérhető lesz a csomag, amivel minden bizonnyal a készülék egyedi chipsetje miatt késlekedik a vállalat.



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza