Megjelent az Android 5.0 Lollipop első frissítése

Farkas Norman - 2014. december 3.

Már elérhető a Nexus 7, Nexus 9 és Nexus 10 táblagépekre az Android Lollipop frissített, 5.0.1-es verziószámot viselő kiadása, amelynek újdonságait még homály fedi, de remélhetőleg gyógyírt kínál a főverzióban észrevett hibákra.

Az Android 5.0 Lollopopot több gyártó is kiadta korábbi modelljeire, egyesek viszont nehézségekbe ütköztek – vélhetően a Dalvik futtatókörnyezetről Android Runtime-ra való átállás miatt – a fejlesztés során, így a Nexus 4, a SIM foglalattal szerelt Nexus 7 és a HTC One M7 és M8 Google Play Edition készülékekre sem érkezett még meg a várt update. Azoknak a felhasználóknak sem lehet felhőtlen az örömük, akik megkapták a frissítést, mivel az a verzióugrás dacára tartalmazhat korábbi hibákat, például az értesítési LED és a WiFi működése kapcsán találkozhatnak gondokkal.

 

 

Az operációs rendszer fejlesztői számára nem ismeretlenek a fent említett problémák, és máris kiadták a Lollipop első frissítését, amely 5.0.1-es verziószámmal elérhetővé vált a developers.google.com oldalon. Az új szoftver jelenleg csak a Nexus 10, a Nexus 9 és a 2013-as Nexus 7 táblagépekre telepíthető fel. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen fejlesztéseket, hibajavításokat, esetleg új funkciókat foglal magába a csomag, de az már biztos, hogy a jelenleg Lollipop frissítésre váró készülékek ezt kapják majd meg a bugos főverzió helyett.

 

[Forrás: Android Authority]

Vissza