November 12-én érkezhet a Nexusok Android 5.0 Lollipop frissítése

Farkas Norman - 2014. november 7.

Bár legutóbb november 3-ára jósolták a legfrissebb Android verzió megjelenését a Nexus készülékekre, az update a mai napig nem vált elérhetővé. A friss hírek szerint bugok miatt csúszott meg a Google a szoftver kiadásával, de már nem kell sokáig várni rá.

A Google nem adott meg konkrét dátumot arra vonatkozóan, hogy mikor jelenik meg az Android 5.0 Lollipop a piacon lévő Nexus modellekre, de nem hivatalos források azt állították, hogy november 3-a a nagy nap. Mivel már napok teltek el a kijelölt időpont óta, joggal merülhet fel a kérdés az érintett felhasználókban, hogy mi a vihar történt a szoftverfrissítéssel, hol van már.

Nos, a legfrissebb infók szerint a Google komoly hibákat fedezett fel az Android 5.0 fejlesztői verziójában, amelyek a WiFi-hez kapcsolódnak és az akkumulátor gyors merülését eredményezik. Ezek a bugok a felelősek a szoftver csúszásáért.

Ha hihetünk a mendemondáknak, a keresőóriásnak már sikerült orvosolnia a problémákat, és november 12-én (szintén nem hivatalos dátum) indul el a Lollipop terjesztése a Nexus készülékekre.

 

 

Nem teljesen világos, hogy a korábbi Nexusokra szánt frissítések csúszása összefügg-e a Nexus 6 európai megjelenésének elhúzódásával, de erős a gyanú, hogy igen, hiszen a Google nyilván nem szeretné, hogy előbb rohangáljanak Android 5.0-t futtató Nexus 5 mobilokkal a felhasználók a Vén Kontinensen, mint újonnan vásárolt Nexus 6 készülékekkel. Persze ez csak feltételezés és lehet, hogy tényleg csak a szoftverhibák állnak a késlekedés mögött…

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza