Remek hangminőség hangszóró nélkül a Sharp Aquos Crystal mobilokkal [Videó]

Czipperer Dia - 2014. augusztus 22.

Nem csak a keret nélküliség miatt egyediek a Sharp okostelefonjai. A mobilok megküzdöttek a nem mindennapi dizájnért, számos funkció egészen egyedien működik. A videóból kiderül, mindezt hogyan oldotta meg a Sharp.

A Sharp két új okostelefonja a napokban mutatkozott be. A középkategóriás Aquos Crystal és a csúcsmobil, Crystal X is szemet gyönyörködtető kialakítást kapott, a gyártó ugyanis teljesen eltűntette a felső részt, és az oldalakon sem találunk valódi keretet. Ez azonban több dolgot is felvet. Vajon hova tették a hangszórót?

A Sharp által kiadott bemutató videóból sok apróságra választ kapunk, többek között arra, hogyan működik a hang, vagy hogyan készítsünk screenshotot. A készülékek egészen egyedülálló technológiát használnak a hangok továbbítására, ugyanis hangszórót nem találunk az eszközökön.

A hangok továbbítása az egész készüléken keresztül történik, egy speciális hangrezegtető motor segítségével. Ez elsőre szokatlannak tűnhet, viszont pozitív, hogy bárhova helyezzük is fülünket atelefonon, ugyanúgy halljuk a hangokat.

A képernyőképek készítése sem bonyolult. Nem kell a gombokkal bajlódni, csak a képernyő tetején balról jobbra elhúzni az ujjunkat, és már rögzíti is a pillanatot, melyet szinte azonnal megoszthatunk bárkivel.

A telefonban található „Clari-Fi” technológia pedig képes helyreállítani a hangok minőségét az audio fájlok esetében. A kamera is tartogat hasznos funkciókat, mint például az automatikus mosolyfelismerés, vagy a segéd rácsvonalak.

No, de nem lövünk le azért mindent, íme a videó!

 

 

Vissza