8,9 hüvelykes lesz az új Nexus tablet?

Czipperer Dia - 2014. március 20.

A Google új Nexus táblagépéről már korábban is felröppentek a hírek, akkor 8 hüvelykes modellről beszéltek. Most azonban egy újabb pletyka szerint nagyobb megjelenítőt kaphat a tablet.

Az IHS Technology számolt be a CNET-nek arról, hogy a készülőfélben lévő Nexus 8 táblagép várhatóan 8,9 hüvelykes kijelzővel érkezik majd. Februárban még arról szóltak a hírek, hogy bő két hónap múlva érkezik a Google és az LG közös fejlesztésű készüléke, ám az IHS Technology ellentmondva ennek úgy nyilatkozott az oldalnak, hogy a Google az év végére tervezi a táblagép megjelenését, és a gyártó sem az LG lesz.

Rhoda Alexander, az IHS Technology monitorokért és táblagépekért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy a termék várhatóan nagy teljesítményű masina lesz, és a termelés július-augusztus körül indul majd.

Az árat még ő sem tudta meghatározni, de elmondása szerint nem lenne meglepve, ha 300 dollár felett lenne az összeg. Alexander arról is beszélt, hogy a HTC lehet a készülék gyártója. Tehát mégsem az LG műhelyében készül a masina?

Egyik vállalat – a HTC és a Google – sem erősített meg semmit a közös munkával kapcsolatban. Talán a Google júniusi fejlesztői konferenciáján pontosabb információk látnak majd napvilágot az új Nexus táblagépről.

 

Forrás: CNET.com, Kép: droidlife.com

Vissza