Nem lesz több Nexus?

Farkas Norman - 2014. január 29.

De igen, viszont a friss hírek szerint a keresőóriás 2015-ben megszünteti a Nexus sorozatot, s ezután a „Google Play Edition” jelzésű termékek lesznek a natív Android rendszer elsőszámú képviselői.

Az orosz Mobile-Review főszerkesztője, Eldar Muratzin forrás megnevezése nélkül csiripelte a Twitteren, hogy a Google 2015-ben véget vet a Nexus sorozat pályafutásának, nem fejleszt több referenciamodellt. Ezek helyét az úgynevezett „Google Play Edition” (GPE) készülékek veszik át, melyek lényegében az egyes gyártók natív Android rendszerrel kiadott csúcsmodelljei. Jelenleg is vannak a piacon GPE modellek (pl. LG G Pad 8.3, HTC One, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z Ultra és Motorola Moto G Google Play Edition), melyek hátránya a Nexusokkal szemben, hogy az új Android rendszerverziókat nem rögtön kapják meg a Google-től, hanem csak néhány hetes csúszással, a saját gyártójuk „kezéből”.

 

 

Mivel Murtazin állítása nem tudni, milyen forrásból származik, – tehát szimpla agyszülemény is lehet – hiba lenne tényként kezelni. Mindenesetre logikus lépés lenne a Google részéről, ha nem bajlódna tovább a Nexus modellek fejlesztésével, hiszen már számos gyártó rákapott a hasonló célt szolgáló GPE mobilok bevezetésére.

 



 

[Forrás: Twitter]

Vissza