Új QWERTY gombsoros Droid a láthatáron

Farkas Norman - 2013. szeptember 13.

Már alig hallani olyan okostelefon-újdonságokról, melyekben teljes fizikai QWERTY billentyűzettel ötvözik az Android rendszer előnyeit, ám korai temetni ezt a készülékkategóriát, hiszen a friss hírek szerint már javában készül a Motorola műhelyében a Droid 5.

Az amerikai Verizon szolgáltató kínálatában debütál a Motorola QWERTY gombsorral felvértezett Droid sorozatának ötödik tagja, mely a beszédes Motorola Droid 5 nevet kapta. A hírt néhány az újdonságról készült fotó támasztja alá, melyek egyikén a tavaly augusztusban piacra dobott Photon Q mellett pózol.

 

 

Az eddigi infók szerint a Droid 5 előlapján egy 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyő terül el, működéséért pedig egy kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960) processzor felel, amit Adreno 255 grafikus gyorsító, 1GB RAM, microSD kártyafoglalat és NFC modul egészít ki. Érdekesség, hogy a kicsúsztatható fizikai QWERTY billentyűzettel felvértezett telefon támogatja a vezetékmentes töltést is.

Egyelőre nem tudni, hogy a készülék fedélzetén melyik Android verzió teljesít szolgálatot, ráadásul az sem ismeretes még, hogy a Verizon mikor kívánja felvenni a kínálatába. Mindazonáltal már a Droid 5 érkezésének híre is örömöt okozhat azon felhasználóknak, akik a QWRTY gombsoros mobilok egyre szűkülő kínálata miatt aggodalmaskodnak.

Te már „átálltál” a virtuális gombsorra, vagy a fizikai billentyűzet hívének tartod magad?

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza