Szűrés

A(z) SMS kulcsszót tartalmazó cikkek

Rekordmennyiségű adatot fogyasztottak a Vodafone ügyfelei

2021. január 8. -

Ahogy az elmúlt években, úgy 2020-ban is növekvő tendenciát mutat a Vodafone Magyarország lakossági ügyfeleinek adatigénye. Az eredmény nem meglepő, hiszen tavaly a távoli munkavégzés és otthoni tanulás miatt a telekommunikációs infrastruktúrának minden korábbinál fontosabb szerep jutott. December második hetében interneteztek a legtöbbet az ügyfelek, amikor a korábbi év legforgalmasabb heténél 63%-kal több adatot használtak. Az adatfogyasztás mellett a hanghívások és SMS-ek gyakoriságát, népszerűségét is megvizsgálta a Vodafone 2020-ra vonatkozóan.

Tovább

2020 karácsony: közel 30%-kal nőtt az ünnepi adatforgalom és a hanghívások átlagos hossza

2020. december 28. -

Az idei, koronavírus-járvány miatt rendhagyó karácsonyon a személyes találkozások helyett feltehetően többen köszöntötték egymást telefonon és többen töltötték online térben a közös ünnepi időt. Erre utal az előző évek trendjéhez képest nagyobb növekedés az idén karácsonykor mért mobilnet-forgalomban, a hanghívások hosszában, sőt az SMS-forgalomban is a Telenor hálózatán.

Tovább

Így mobiloztak a magyarok az elmúlt évtizedben

2020. február 4. -

Az elmúlt 10 év hatalmas változásokat hozott a mobiliparban. Röviden összefoglalva: az okostelefon és a mobilinternet mindennapjaink részévé vált. A Telenor a 2010. január 1. és 2019. december 31. közötti időszakot vizsgálta a hálózatán keletkezett forgalom szempontjából. Hanghívás, adatforgalom, SMS tendenciák, a 2G-3G-4G térhódítása és az okostelefonok elterjedésének dinamikája is kiolvasható az adatokból.

Tovább

Csökkennek az unión belüli nemzetközi hívások és sms-ek díjai

2019. május 16. -

Uniós rendelet rögzíti, hogy május közepétől a lakossági előfizetők számára az Európai Unión belüli, nemzetközi mobil- és vezetékes telefonhívások percdíja maximum 0,19 euro, az SMS-küldés ára pedig legfeljebb 0,06 euro lehet. Azért, hogy az érintett szolgáltatók minél pontosabban és szakszerűbben alkalmazzák a tavaly decemberben megjelent jogszabályt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztató levelet küldött a szolgáltatóknak a főbb szabályokról, amelyeknek betartását ellenőrzi is fogja.

Tovább