Szűrés

A(z) SMS kulcsszót tartalmazó cikkek

15 betű, amely 1992-ben megváltoztatta az emberek közötti kommunikációt

2021. december 14. -

A Vodafone digitális műtárgyként árverésre bocsátja a világ első SMS-ét. Az üzenetet 1992. december 3-án továbbították a Vodafone hálózatán keresztül, és a Vodafone alkalmazottja, Richard Jarvis fogadta egy karácsonyi bulin. Az üzenet 15 betűből állt: ‘Merry Christmas’ azaz ‘Boldog karácsonyt!’. Az SMS-t nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) árverezik el a franciaországi Aguttes aukciósház által szervezett egyedülálló árverésen. 

Tovább

Hogyan tehetjük biztonságosabbá az okostelefonunkat?

2021. április 15. -

Az elmúlt napokban komoly zűrzavart, több esetben anyagi kárt is okoztak a tömegesen kiküldött, csomag érkezéséről szóló csaló SMS-ek. Az incidens ráirányította a figyelmet arra, hogy az okostelefonok esetében is kulcsfontosságú, hogy gondoskodjunk a megfelelő védelemről, épp úgy, mint a Windows és más rendszereken. Mik azok az óvintézkedések, amelyeket érdemes betartani a készülékünk, illetve a rajta tárolt személyes és banki adataink védelme érdekében?  

Tovább

Mobilszolgáltatók ügyfeleit figyelmezteti a Telekom

2021. március 24. -

Az utóbbi időben megnövekedett a kártékony URL-ek küldése sms üzenetben. A csalók a mostani kampányban az alábbihoz hasonló csomagkövetési linket küldenek:

Kulcsszavak: SMS, Telekom, biztonság
Tovább

Változnak a roamingdíjak a brexit miatt?

2021. január 14. -

Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket.

Tovább