Nevezd be a mobilodat a Golden Blog-ra...

Vértes Judit - 2012. október 8.

Nincs időnk naplót írni? Nem baj, ettől még lehet belőlünk blogger. A Samsung új alkalmazást tervez, mely megírja helyettünk, a napló alapja a telefonon végzett tevékenységünk.

A blogok és a Facebook-posztok korában élünk, ma mindenki mindenről beszámol, úgy érezzük, életünk minden pillanatának jelentése van. Megosztjuk, hogy mit ebédelük, mit látunk, mit csinál a gyerekünk vagy a kutyánk – fontosnak érezzük, hogy azok is tudjanak róla, akik nem, vagy csak alig ismernek minket.

De mi van, ha valaki nem egy naplóíró alkat? A Samsung új alkalmazása nekik (is) segít:  rögzít minden eseményt, amit a telefon segítségével végeztünk aznap. A hívásainkat, sms-einket, letöltéseinket, használt alkalmazásainkat, zeneválasztásainkat, és ezek alapján naplót ír nekünk, helyettünk.

A Samsung új szabadalmi bejelentése világított rá az alkalmazásra, melynek magját a “Felhasználó adatain alapuló történetgeneráló módszer” (“Apparatus and Method for Generating Story According to User Information.") adja. A felhasználó által végzett telefonos műveletek közül a program kiválasztja azokat, melyeket jelentősnek, érdekesnek talál, és naplószerű történetet fabrikál belőlük.

Életünk annyira összefonódott a telefonunkkal, hogy nem meglepő, ha naplót is ő ír helyettünk. Hétköznapi cselekvéseink izgalmas történetté válhatnak. Addig nincs is gond, amíg a múltunkat meséli el, de azért vigyázzunk, nehogy olyan dolgokat is kifecsegjen, amivel a jövőnkbe is beleszólhat...

 

Vissza