Új szolgáltatásokkal tért vissza a HTCSense.com

Farkas Norman - 2012. október 8.

A tajvani gyártó a One X+ bejelentésével egy időben támasztotta fel a HTCSense.com oldalt, mely márciusi eltűnése óta rengeteg változáson ment keresztül, de célja ugyanaz maradt: átfogó online szolgáltatásokat kínálni az androiodos HTC mobilokhoz.

Talán emlékszel a HTCSense.com-ra, melyet 2010 szeptemberében, a Desire Z készülék megjelenésekor indított útjára a gyártó. A weboldalon egy csengőhangokat, háttérképeket és témákat kínáló áruház üzemelt, de olyan izgalmas szolgáltatások is helyet kaptak rajta, mint a készülék helyzetének bemérése, a távoli törlés, vagy az adatok felhő-alapú tárhelyre történő biztonsági mentése. A HTCSense.com tehát egy nagyon hasznos dolog volt a HTC okostelefon tulajdonosok életében, ám a gyártó fejlesztésekre hivatkozva úgy döntött, hogy márciusban leállítja a szolgáltatást.

A HTC One X+ bemutatásakor, október 2-án a HTCSense.com visszatért, de annyira megváltozott, hogy szinte rá sem lehet ismerni. Az oldalon a One X+-ban debütált Első lépések szolgáltatás fogad bennünket, mely arra hivatott, hogy segítsen minél gyorsabban belakni új készülékünket. Lehetőségünk van különböző fiókokat (pl. Dropbox, Hotmail, Exchange, Google) kapcsolni a telefonhoz, illetve nyolc előre megadott stílus közül választhatunk, melyekkel hipp-hopp saját ízlésünkre szabhatjuk a mobilt. Ha a stíluscsomagok egyike sem tetszik eléggé, akkor egyedi pakkot is alkothatunk, így mi magunk adhatjuk meg a telefon hátterét, lezárási képernyőjét, webes könyvjelzőit, alkalmazásait, hangjait, stb. Ha mindent sikeresen kiválasztottunk, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy bejelentkezünk a  telefonunkkal a HTC fiókunkba, s rögtön érvényesülnek a beállítások. Jó hír, hogy az oldal tud magyarul, tartalmába pedig regisztráció nélkül is betekinthetsz.

 

 

A HTC elismerést érdemel, hiszen sok felhasználó biztosan örömmel fogadja az új HTCSense-com által kínált, pofonegyszerű testreszabási lehetőségeket, ráadásul eddig nem is igazán találkozhatunk hasonló megoldással a piacon. Reméljük, hogy az oldal által támogatott készülékek sora hamarosan bővülni fog (még csak a One X+-szal használható), illetve egyéb hasznos és innovatív szolgáltatások is megjelennek rajta a jövőben - s az Első lépések e tekintetben is csak az elsők voltak.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza