Egy új funkció, amit eddig nem tudott a telefonod

Kütyü Magazin - 2023. november 22.

A klasszikus plasztik kártya mellett, elsőként vezeti be a digitális SZÉP kártyát a K&H. Az innovatív megoldás a pénzintézet meglévő és új számlatulajdonosai számára elérhető és a digitális bankkártyákhoz hasonlóan működik, azaz érintésmentesen terminálnál, illetve okoseszközös fizetés esetén használható, a megjelölt elfogadóhelyeken.

Még tovább bővül a mobiltelefonunkkal kényelmesen, egyszerűen elvégezhető funkciók száma. A K&H a SZÉP kártya szolgáltatók közül elsőként teszi digitálisan is lehetővé a juttatás felhasználását a hagyományos plasztik kártya mellett. A K&H digitális SZÉP kártya bevezetése a pénzintézet stratégia partnere, a Mastercard közreműködésével valósult meg. Az innovatív szolgáltatást azok a meglévő és új K&H SZÉP kártya birtokosok és egyben K&H bankszámlával rendelkező ügyfelek érik el, akiknek NFC funkcióval és iOS vagy Android operációs rendszerrel rendelkező telefonjuk, illetve Apple Watch okosórájuk van. Az új szolgáltatáshoz nem szükséges külön szerződés, csupán a K&H mobilbankban hozzá kell rendelni a kártyát az Apple Wallet-hez vagy a Google Pay-hez. A K&H lakossági ügyfelei az innovatív fizetés mellett további kényelmi megoldást is használhatnak: számukra az egyenleg lekérdezés és a tranzakciós előzmények is automatikusan elérhetők a pénzintézet mobilbankjában. A digitális SZÉP kártya elfogadóhelyek listáját a K&H SZÉP kártya oldalon lehet megtekinteni, melyek száma folyamatosan bővül és a teljes K&H SZÉP kártya elfogadói hálózat várhatóan 2024 közepére kerül lefedésre.

 

„Ma már az okoseszközökön keresztül intézzük a mindennapi dolgainkat, így a mobiltelefonnal és okosórával történő fizetés is dinamikusan növekszik. Az év első tíz hónapjában már óránként átlagosan több mint 6700 okoseszközös fizetést bonyolítottak ügyfeleink. Miért ne lehetne ez így a SZÉP kártya esetében is? Az év legjobb digitális bankjaként ezért kiemelt figyelmet fordítottunk a K&H SZÉP kártya birtokosaira, hogy ezt a kártyát is tudják digitálisan, azaz kényelmesen, a mobiljukkal vagy okosórájukkal használni” – tájékoztatott Molnár Gergő, a K&H lakossági marketing vezetője.    

Az új fizetési lehetőség bevezetése még tovább erősítheti a SZÉP kártya használatot, ami az elmúlt hónapban egyébként is rendkívül megugrott: a K&H SZÉP kártyára jóváírt összegek 41 százalékkal, míg a költések 35 százalékkal emelkedtek tavaly októberhez képest. Ebben szerepet játszott az elfogadóhelyek számának folyamatos emelkedése – ami a K&H SZÉP kártya esetében meghaladja a 41 ezret országosan –, illetve az is, hogy a hideg élelmiszervásárlás aránya tovább erősödött. A szeptemberi 31,5 százalékhoz képest ugyanis októberben már a teljes K&H SZÉP kártya forgalom 33,8 százalékát ez tette ki.

Vissza