Megérkezett az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 26.

A Samsung a vizuális kijelzők üzletágának élvonalbeli vállalataként mutatja be az Odyssey széria legújabb modelljeit, a gaming monitorok jövőjét meghatározó 57 colos Odyssey Neo G9 és az 55 colos Odyssey Ark készülékeket. Az új játékmonitorok először az egyik legnevesebb nemzetközi számítógépes- és videójáték rendezvényen, a kölni Gamescom 2023 kiállításon láthatóak augusztus 23. és 27. között. 

Nemcsak a vállalat első Dual UHD felbontású monitorja tekinthető meg a kiállításon, hanem a DisplayPort 2.1 bemenettel bővült továbbfejlesztett Odyssey Ark monitor is, a Starfield videojáték pedig a Samsung Gaming Hub felületen válik elérhetővé.

„A felhasználóknak fontos, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel bíró készülékekkel vegyenek részt a folyamatosan fejlődő videojátékok világában, így a Samsung célja, hogy monitortechnológiánk is lépést tartson ezzel az igénnyel. A legújabb Odyssey készülékekkel vállalatunk még fontosabb szerepet tölthet be a gaming monitorok piacán, mivel az eszközök világszerte újszerű játékélményben részesítik a gamereket – mondta el Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Gamescom eseménye döntő fontosságú a videojátékok jövőjét illetően, ezért el sem tudnánk képzelni alkalmasabb helyszínt a legújabb monitorjaink bemutatására.”

 

Nagyszerűbb gaming élmény az 57 colos Odyssey Neo G9 monitorral 

Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor lehengerlő vizuális élményt nyújt a gamerek számára, akik ezáltal még jobb teljesítményt érhetnek el, és nagyobb versenyelőnyre tehetnek szert a játék során. A vállalat történetének első DUHD felbontású képernyőjével és a nagysebességű csatlakozókkal ellátott 57 colos Odyssey Neo G9 elnyerte a 2023-as CES kiállítás „Legjobb innováció” díját.

 

 

Az 1000R íveltségű, 32:9 képarányú 57 colos képernyő két 32 colos UHD felbontású monitor szélességének felel meg, amely tűéles részleteket és széles látómezőt kínál a felhasználóknak, hogy még inkább elmerülhessenek a játékban. 

A Samsung Quantum Mini LED képernyő világítását a Quantum Matrix technológia vezérli, amely még több, kisebb fényerőszabályozási zónát jelenít meg, így a képernyő világos és sötét területei között jobban meghatározhatóak a színek, erősebb a kontraszt és kevésbé fordul elő az ún. blooming jelenség.

Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor még többet hoz ki a Quantum Mini LED világításból, a rendhagyó technológiának és a VESA Display HDR1000 kijelzőnek köszönhetően. Az 1000nit csúcsfényerő által a HDR minőségű tartalmak élénken és élethűen jelennek meg. A képernyő fokozott színkifejezéssel és mélységgel pontosabb színeket és a kontrasztot ad. 

 

 

A játékteljesítmény összhangban áll a vizuális teljesítménnyel. A 240 Hz-es frissítési ráta és az 1ms válaszidő (GTG) csökkenti az elmosódás és a szellemképek előfordulásának lehetőségét. A felhasználók még gyorsabban reagálhatnak a történésekre, a győzelemre pedig nagyobb esélyük lehet a zavartalan játékélménynek köszönhetően, miközben az AMD FreeSync technológia egyenletes, szakadozásmentes játékot biztosít számukra.

Az 57 colos Odyssey Neo G9 készüléken VESA-tanúsítvánnyal rendelkező DisplayPort (DP) 2.1 bemenet is megtalálható. A csatlakozóval a játékmenet gördülékennyé válhat, a videótartalmak zökkenőmentesen játszhatók le, a Dual UHD felbontású Neo G9 monitor pedig 240Hz frissítési rátával bír. A HDMI és USB 2.1 bemenetekkel a gamerek bármely eszközüket könnyen csatlakoztathatják, ezzel is fokozva a játékélményt.

 

 

„Az új, prémium Samsung gaming monitorokon elérhető DisplayPort 2.1 a csatlakoztathatóság új szintjét hozza el a gamerek számára – mondta Scott Herkelman, az AMD grafikai üzletágának vezető alelnöke és vezérigazgatója. – A megnövelt sávszélesség, a nagyobb sebesség és a rövidebb frissítési sebesség magasabb teljesítményt és élethűbb megjelenítést kínál a játék során. Az új Samsung kijelzők és a Radeon RX 7000 sorozatú videokártyák együtt nyújtanak élethű és lebilincselő játékélményt.”

A monitor szuper ultraszéles, nagyfelbontású képernyőjének és generációformáló új bemeneti lehetőségével a gamerek több monitort válthatnak ki az Odyssey Neo G9 készülékkel. Kevésbé zsúfolt, több feladat egyidejű elvégzésére alkalmas, egyképernyős környezetet alakíthatnak ki. A Picture-in-Picture (PiP) és Picture-by-Picture (PbP) üzemmódban a képernyőn több tartalom jeleníthető meg. A monitor az Auto Source Switch+ funkcióval megkönnyíti az új eszközökhöz való azonnali csatlakoztatás lehetőségét, mivel szükségtelen végig menni a bemeneti forrásokon. A Core Lighting+ és a CoreSync világítástechnológiának, valamint az ergonomikus állványnak köszönhetően a monitor szinte minden enteriőrhöz illik.

 

Új funkciókkal bővült a továbbfejlesztett Odyssey Ark

Jelentős funkciókkal bővült a vállalat történetének első, 1000R ívelt gaming kijelzője. Új lehetőségek nyílnak meg a minőségi szórakozást keresők számára. Az eredeti Odyssey Ark sikerére alapozva a Samsung az új Ark fejlesztése során figyelembe vette a felhasználók visszajelzéseit. A káprázatos képminőséget, a különleges formatervezést és a professzionális játékélményt gazdagítják a készülék új – csatlakoztathatóságon, kényelmen és magas teljesítményen alapuló, minőségi szórakozást nyújtó – funkciói.

 

 

A 165 Hz-es képfrissítési frekvencia és az 1ms (GTG) válaszidő hozzájárulhat a gamerek győzelméhez, a függőleges elrendezésű Pilótafülke üzemmód pedig új távlatokat nyithat meg számukra a játékok felfedezése során.

 

Az Odyssey Ark (G97NC modell) számos új funkcióval bővült, többek között a Samsung Többablakos nézetével, amellyel a felhasználók egyszerre akár négy különböző forrásból származó tartalmat jeleníthetnek meg a képernyőn. Ezzel a megjelenítési móddal még sokoldalúbb lehet az osztott képernyős nézet alkalmazása, a gamereknek pedig még külső eszközök használata esetén is lehetőségük nyílik arra, hogy kényelmesen, egy kijelzőn tartsák kézben az irányítást. Többablakos nézetben a felhasználók egyidejűleg láthatnak 3 HDMI- és egy Display Port 1.4 csatlakozón keresztül megosztott tartalmat. Az új Display Port bemeneti lehetőséggel 4K UHD minőségben tekinthetnek meg streamingelt tartalmakat a csúcsminőségű szórakozás jegyében.

 

 

Az Odyssey Ark monitor egy sokoldalú, személyre szabható gamingeszköz, amely megfelel a legkülönbözőbb számítógépes igényeknek. Az új Billentyűzet, Videó, Egér (KVM) funkcióval az Ark egy olyan irányítóközponttá válhat, amely megteremti a több eszközön átívelő, hatékony multitasking lehetőségét. Mostantól egyetlen egérrel és billentyűzettel vezérelhető minden monitorhoz csatlakoztatott eszköz. 

Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor kedvezményes 799 900 forintos áron már előrendelhető a Samsung webáruházában. A készülék az ajánlat lejártát követően 899 900 forintos, a hamarosan elérhető 55 colos Odyssey Ark monitor pedig 1 099 900 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

 

A Starfield a gaming jövőjét hozza el

A Bethesda Game Studios várva várt űrkalandja, a Starfield szeptember 6-tól Xbox Game Pass előfizetéssel a Samsung Gaming Hub felületén is elérhető lesz. A Samsung Gaming Hubbal a gamerek a Samsung bizonyos, 2023-ban megjelentett monitorjain konzol nélkül érhetik el az élvonalbeli játékgyártó partnerek felhőalapú tartalmait.

 

 

„A Starfield egy gigantikus, vadonatúj univerzumot tár a gamerek elé, amely lenyűgöző minőségben jelenik meg a Samsung monitorjain – mondta Pete Hines, a Bethesda Softworks vezető-alelnöke. – A Starfield még több gamert érhet el a Samsung készülékein, a csapatunk pedig izgatottan várja, hogy a játékot világszerte felfedezzék. Találkozzunk a csillagok között!”

A nemzetközileg is elérhető monitorok személyesen tekinthetők meg a GamesCom kiállítóterének 9-es csarnokában. A Samsung kijelzőiről további információ a weboldalon érhető el.

Vissza