New York-i kiállításon látható a Samsung hatalmas kijelzője

Kütyü Magazin - 2023. július 11.

A Samsung a Rockefeller Centerben mutatja be Park Seo-Bo, a koreai kortárs művészet egyik vezéralakjának remekművét. A festőművész monokróm sorozatát a vállalat 146 col átmérőjű The Wall All-In-One kijelzőjén csodálhatják meg a New York-i felhőkarcoló látogatói.

Az Eredet, Felemelkedés, Visszatérés kiállítás részeként a Samsung a dél-koreai Johyun Galériával együttműködve fűzte össze Park Seo-Bo művészi zsenialitását a vállalat modern Micro LED technológiájával. A Rockefeller Center látogatói ezáltal rendhagyó digitális alkotást, Park ikonikus Écriture sorozatát tekinthetik meg a Samsung 146 col átmérőjű The Wall kijelzőjén. A The Wall All-In-One panelen lebilincselően rajzolódnak ki a kortárs művész festményeinek intenzív színei és összetett textúrái, igazán magával ragadó vizuális élményt nyújtva a látogatóknak.

 

 

Az együttműködésnek köszönhetően először látható Park műve digitalizálva. Az eredeti festményt mikrofényképezéssel, 56 részletben, ultranagy felbontásban örökítették meg, a kijelzőn a műalkotást kinagyított, a való életben érme nagyságú területétől lassan távolodva mutatják be. A művet ezáltal átjárja a mozgás, a hagyományos, kézzel készített hanji papírra festett Écriture sokrétű textúrája teljesen életre kel a The Wall lenyűgöző kijelzőjén.

 

 

„Dinamikus elemeket helyeztem el a festmény szinte minden szegletében, hogy kiemelhessem az eredeti alkotás tekervényes univerzumát. A The Wall digitális kijelzője mesterien visszaadja a hanji árnyalt textúráját, valamint a napfényben vibráló vörös árnyalatokat, olyan részleteket is felfedve, amelyeket szabad szemmel valószínűleg figyelmen kívül hagynánk” – mondta el Park Seo-Bo festőművész.

A Samsung The Wall All-In-One kijelzője továbbfejlesztett MicroLED technológiát alkalmaz. Ezzel számos díjat nyert el, többek között megkapta az idei ISE (Integrated System Europe 2023) és InfoComm 2023 kiállítás „2023 Best of Show” díját, elismerést szerezve így a legrangosabb audiovizuális és rendszerintegrációs kiállításokon. 

 

 

A készülék az újragondolt beépítésnek köszönhetően könnyedén testre szabható. A MicroLED kijelző az elegáns és karcsú kialakításával belesimul az üzleti környezetbe is, így ideális választás lehet azon vállalkozások számára, amelyek korszerűsíteni kívánják kijelzőiket.

A New York-i felhőkarcoló kiállításán egy különleges médiatermet alakítottak ki, ahol az érdeklődök a Samsung 85 colos 8K felbontású Neo QLED Signage kijelzőjén Park munkásságát bemutató videókat és dokumentumfilmeket tekinthetnek meg, ezáltal megismerhetik a művész egyedi látásmódját és alkotói útját. A Rockefeller Center látogatói július 23-ig egyedülálló módon csodálhatnak meg 40 válogatott művet Park alkotásai közül, beleértve a The Wall All-In-One kijelzőn bemutatott festményt.

 

 

„Megtisztelő vállalatunk számára, hogy Park Seo-Bo páratlan munkásságát a The Wall All-In-One kijelzőkön keresztül mutathatjuk be, így kiemelve a művész mesteri szín- és textúraalkotását – mondta el Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. – Jelenlegi és jövőbeni együttműködéseinkkel az a célunk, hogy olyan előremutató megoldásokat dolgozzunk ki, amelyekkel egészen új szemszögekből tekinthetünk a kijelzőtechnológiára.”

Kulcsszavak: kijelző, Samsung
Vissza