Helio X10 chipsettel és 5,5 hüvelykes kijelzővel dobbantott a Meizu metal

Czipperer Dia - 2015. október 21.

Bemutatkozott a Meizu legújabb mobilja, a teljes fémborítású Meizu metal. A többféle színben is pompázó telefon elsőre egy Samsung mobilt juttat eszünkbe.

Az oldalán lehajló 2.5D hatású LTPS, 5,5 hüvelykes kijelzővel debütált a legújabb Meizu mobil. A fémborítású készülék kijelzőjének védelméről a Dinorex T2X-1 üveg gondoskodik, amely egyszerre karc- és ütésálló is.

 

 

A telefon lelke a MediaTek Helio X10 lapkája, amely egy nyolcmagos, 2,2 GHz-es példány. Ehhez társul egy PowerVR G6200 (Rogue) GPU, valamint 2 gigabájt RAM is. A készülék opcionálisan 16, illetve 32 gigabájt tárhellyel lesz megvásárolható, azonban mindkét modell esetén lesz lehetősélg a bővítésre, microSD kártyával, amelyet a második SIM kártya helyére helyezhetünk be.

A mobil ugyanis Dual-SIM támogatással is rendelkezik, emellett beépített ujjlenyomat-olvasót is kapott, melyet a home gombba épített a gyártó. A képalkotó képességeket tekintve adott egy 13 megapixeles, dual-tone dupla LED vakuval felszerelt főkamera, valamint egy 5 megpixeles szelfikészítésre alkalmas fényleső az előlapon. A készülék üzemidejéről pedig egy 3140 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A Meizu metal fedélzetén Android Lollipop rendszer fut a Flyme 5.1-es launcherrel karöltve.

 

 

A színek tekintetében nem volt olyan szűkmarkú a gyártó, ugyanis fehér, arany, szürke, kék és rózsaszín árnyalatok közül is választhatunk. A mobil egyelőre Kínában lesz kapható: a 16 gigabájtos verzió 150, a 32 gigás kiszerelés pedig 180 dolláros árcédulával. Kínán kívül is akadnak már kereskedők, akiknél előrendelhető a modell, azonban kicist borsosabb áron, 199 dollárért szerezhető be a 16 gigabájtos változat.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza