Az ár-érték arány a fontos a magyaroknak mobilvásárláskor

Kütyü Magazin - 2015. október 7.

A Lenovo nem reprezentatív felmérése megkérdezte, melyek a fő szempontok, amelyeket a vevők egy új okostelefon vásárlásakor leginkább szem előtt tartanak. A megkérdezettek kimagasló, 90 százaléka az ár-érték arányt tartja a legfontosabbnak, melyet a készülék teljesítménye és a minősége követ.

A felhasználók többsége az ár-érték arányt tartja a legfontosabb szempontnak egy okostelefon vásárlásakor. Számos más szempont is szerepelt, mint a kijelző mérete, a kamera képességei vagy akár a független fórumokon olvasott kritikák és ajánlások, mégis az első helyen, döntő többséggel az ár-érték arány végzett, hiszen a több mint 1300 válaszadó 90 százaléka ezt a szempontot tartja leginkább döntőnek új okostelefon vásárlásakor.

A második helyen álló teljesítményen belül a válaszadók említették többek között a készülék operációs rendszerét és hardverét, valamint a hosszú élettartamot. A megbízható, neves gyártó fontossága a harmadik helyre került, mivel a felhasználók mérvadónak tartják a választott gyártó más termékeivel kapcsolatos pozitív, személyes tapasztalatokat és kritikákat. Külső szempontjából a válaszadók kiemelték a szép, egyszerű, minimalista formákat és a kényelmes, kezelhető méretet, míg a hosszú üzemidő ugyancsak kényelmi és funkcionális szempontból került be a legfontosabb szempontok közé. 

 

Vissza