Az otthoni kijelzők új korát nyitja meg a Sony

Kütyü Magazin - 2017. január 7.

A Sony bejelentette, hogy az ultra rövidszórású házimozi termékcsaládja a VPL-VZ1000ES 4K HDR projektorral bővül, amely tökéletesen passzol bárki otthonába. 

A Sony legújabb, innovatív lézer fényforrású projektora natív 4K felbontásban képes megjeleníteni a magas dinamikatartományú (HDR) tartalmakat. A projektor a faltól mindössze 6 hüvelyk távolságról képes tekintélyt parancsoló, 254 cm-es (100 hüvelyk), 16:9 képarányú képpel megtelíteni a szobát. Kikapcsolt állapotban a kompakt és elegáns VPL-VZ1000ES szinte észrevehetetlen a többi lakberendezési tárgy között. Nem számít, hogy otthonunk milyen kialakítással rendelkezik, ezentúl a nappaliból vagy a hálószobából is mozitermet varázsolhatunk, a projektorral kényelmesen élvezhetjük a magával ragadó vizuális élményt.

„Mostanáig a házimozizás kedvelőinek külön szobát kellett fenntartaniuk, ha kivetítőn szerették volna élvezni kedvenc tartalmaikat. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy csak erre fenntartson egy szobát. Az új VPL-VZ1000ES lehetővé teszi, hogy varázslatos házimozi élményt élhessünk át otthonunkban bárhol, akár 120" méretben” - mondta Thomas Issa, a Sony Professional Solutions Europe termékmenedzsere. „Újgenerációs ultra rövidszórású projektoraink forradalmat hoznak a házimozizásban, amelyek hihetetlen, 4K HDR felbontásban jelenítik meg a képeket csupán pár centiméterre a faltól, ráadásul ezek az eszközök kikapcsolás után könnyedén vegyülnek el lakberendezési tárgyaink között.”

A VPL-VZ1000ES projektor kis méretével (nagyjából 925 x 494 x 219mm) és tömegével (megközelítőleg 35 kg) szinte dekorelemként is működik. Körülbelül 40 százalékkal kisebb és jóval alacsonyabb áron lesz elérhető, mint a jelenleg elérhető Sony LSPX-W1S 4K ultra rövidszórású projektor. Kis méretének és alacsonyabb árának ellenére a VPL-VZ1000ES képes 2500 lumen fényerőt generálni, amely 25 százalékkal fényesebb, mint a LSPX-W1S Life Space UX projektor. A Sony fejlett SXRD paneljei a Z-Phosphor lézerfény motorral közösen magas dinamikájú kontrasztot hoznak létre, külön kiemelve a HDR tartalom erősen és alacsonyan megvilágított részeit. A VPL-VZ1000ES Z-Phosphor lézer fényforrás a hagyományos projektor lámpáknál sokkal gyorsabban éri el a végső fényerőt, valamint tovább élvezhetjük a megfelelő fényerősséget és színhűséget anélkül, hogy a projektorlámpa kicserélésével kellene foglalkozni.

Engedjük szabadjára képzeletünket

A VPL-VZ1000ES-t egyedi kialakításának köszönhetően szinte bárhol elhelyezhetjük a szobában. A projektor ideális lehet azok számára, akik kisebb vagy nagy belmagasságú helyiségben szeretnék élvezni a nagyméretű kijelzőt. Mivel a projektor a nézők előtt és nem mögött helyezkedik el, így megszűnnek a mennyezeti lámpák vagy ventilátorok okozta zavaró beárnyékolások. Ezzel a projektorral bármelyik falunkon egy új világba nyithatunk életnagyságú ablakot. A mai modern kialakítású otthonok nagyméretű ablakokkal és korlátozott falfelülettel rendelkeznek, ezért szükség lehet egy legördülő vetítővászonra, amelyet az ablak elé gördítve nézhetjük kedvenc filmjeinket, sportközvetítéseinket. A végén pedig csak fel kell húzni a vetítővásznat, és élvezhetjük tovább a kilátást.

A Sony új elegáns projektorával bárki a nappalijában élvezheti a hatalmas képernyő előnyeit. Ez teszi a VPL-VZ1000ES-t igazi kuriózummá: a felhasználók olyan élményekben részesülhetnek a házimozizás és ultra rövidszórású vetítés terén, mint eddig soha.

A VPL-VZ1000ES ultra rövidszórású 4K HDR házimozi projektor 2017 áprilisától elérhető. A termék megtekinthető január 5. és 8. között a Las Vegas-i CES rendezvényen a Sony 7300-as számú standjánál. 

Vissza