Több mint 600 millió készüléket érint a Samsung mobiloknál talált biztonsági rés

Czipperer Dia - 2015. június 22.

A múlt héten derült fény arra, hogy a Samsung mobilokban komoly biztonsági hiba van. A támadók számos adathoz hozzáférhetnek, még a hívásokat is lehallgathatják.

A NowSecure számolt be arról a hírről, miszerint a Samsung mobilokban komoly biztonsági rés tátong. Kiderült, hogy több mint 600 millió készüléket érint a probléma, mely az előretelepített SwiftKey billentyűzethez köthető. A hibát Ryan Welton biztonsági szakértő fedezte fel még tavaly, erről pedig azonnal értesítette is a vállalatot. Ő maga a 10-ból 8,3 pontra értékelte a rést.

A hekkerek számára jó terep ez, hiszen a rést kihasználva le tudják hallgatni az egyes hívásokat, megszerezhetik a különféle geolokációs adatokat, és még a telefonon található képeket, üzeneteket is becserkészhetik maguknak. A gond pedig az, hogy az előretelepített szoftvert nem lehet eltávolítani a készülékről.

Eddig a dél-koreai vállalat nem reagált a híre, most azonban megtört a jég. Elmondásuk szerint van megoldás a problémára. Napokon belül kiadnak majd egy biztonsági frissítést a Knoxhoz, saját biztonsági platformjukhoz, amellyel kivédhető, hogy az adott mobil is áldozatul essen a támadásoknak.

Mint kiderült, Samsung Galaxy S6, S6 edge, S5, S5 mini, S4 és S4 mini  készülékeket érinti a hiba, viszont a SwiftKey más eszközökre is letölthető, így nem csak ezek a mobilok szerepelnek a listán.

Csupán egyetlen gond van ezzel. Több olyan érintett mobil is akad a sorban, melyeken nincs telepítve a Knox. A vállalat erre reagálva elmondta, ezek a mobilok szoftverfrissítést kapnak majd fedélzetükre, azt azonban nem lehet tudni, mindez pontosan mikorra datálható.

 



 

Forrás: Techspot.com

Vissza