Együttműködik a BlackBerry és a Samsung – szintet lép az adatbiztonság az Android platformon

Farkas Norman - 2014. november 14.

A Samsung és a BlackBerry bejelentették együttműködésüket, aminek eredményeképp a KNOX és a BES12 adatbiztonsági rendszerek együtt felügyelhetik az androidos Samsung készülékeket, melyek emiatt sokkal vonzóbbá válhatnak a kormányzati és vállalati ügyfelek szemében.

A BlackBerry biztonságtechnikai megoldásait világszerte elismerés övezi a gyártók részéről, egyébiránt kormányzatilag is elismert termékekről beszélhetünk. A Samsung sem becsüli alá a kanadaiak megoldásait, s erre a legfrissebb bizonyíték, hogy közvetlenül az ő támogatásukat kérte ahhoz, hogy tökéletesítse androidos készülékeinek adatbiztonságát.

A vállalatok kooperációja jóvoltából a Samsung készülékein a saját fejlesztésű KNOX biztonsági rendszer és a BlackBerry biztonságos infrastruktúrájára alapuló, pont-végpont titkosítást kínáló BlackBerry Enterprise Service 12 (BES12) előnyei egyesülhetnek, így az eddigi legnagyobb biztonságot garantálhatják az Android platformon. A hab a tortán, hogy a BES12 jóvoltából az üzleti és a személyes adatok teljes mértékben elkülöníthetők a készülékeken.

A megállapodás mindkét fél számára komoly előnyökkel jár. Míg a BlackBerry számára komoly anyagi forrást nyitott meg, addig a Samsung számára lehetővé tette, hogy elég fejlett biztonsági megoldásokat kínáljon készülékei mellé ahhoz, hogy magához édesgesse az üzleti felhasználókat és a kormányzati ügyfeleket.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza