Bemutatkozott a „réteges” Lenovo Vibe X2 és a 8 megapixeles szelfiket lövő Vibe Z2

Farkas Norman - 2014. szeptember 5.

A Lenovo IFA keretében megrendezett eseményén mutatkoztak be a gyártó legújabb okostelefonjai, a Vibe Z2 és Vibe X2 modellek. Míg előbbi készülék nagy felbontású előlapi kamerájával, prémium anyaghasználatával és 64 bites processzorával hívja fel magára a figyelmet, addig utóbbi réteges, felpattintható kiegészítőket támogató kialakításával emelkedik ki a telefonok tömegéből.

A Lenovo tegnap tárta a nagyközönség elé legfrissebb csúcsmobiljait, melyek valamely tulajdonságukkal markánsan kitűnnek az amúgy elég telített okostelefon piac versenyzői közül. Lássuk, miért olyan érdekesek az újdonságok.

Lenovo Vibe X2 – felpattintható rétegek a sokoldalúság jegyében

A Vibe X2 a korábban kiszivárgott fotóknak megfelelő dizájnnal érkezett a bemutatóra; szögletes sarkok és letisztult forma jellemzi. A telefon meghajtásáról a MediaTek nyolcmagos MT6595 lapkája gondoskodik, amely egy nyolcmagos processzort foglal magába. A Lenovo elmondása szerint nemcsak a kiemelkedő teljesítmény, hanem az energiatakarékos működés miatt is esett erre a chipre a választása.

 

Vibe X2

 

A mobil előlapját egy 5 hüvelykes, 1290 x 1080 pixel (Full HD) felbontású kijelző uralja, ami fölött egy 5 megapixeles, széles látószögű kamera kapott helyet. Utóbbi nemcsak kiemelkedő felbontása miatt remek eszköz szelfik készítésére, hiszen a Lenovo szoftveres fejlesztéseinek köszönhetően akár mosolyunkkal, vagy egy gesztussal és exponálhatunk, így nem kell szerencsétlenkednünk a kijelző tapicskolásával. A telefon hátoldalára egy 13 megapixeles BSI szenzorral és LED villanóval megáldott képalkotó egység került.

Bár a Vibe X2 már a szépségével és fent ismertetett tudásával is sokra vihetné, a kínai gyártó feldobta egy igazán izgalmas megoldással: réteges kialakítással látta el a készüléket, melyre így extra kiegészítők pattinthatók fel egy plusz akkumulátor, illetve egy hangszóró formájában. Talán felesleges magyarázni, hogy előbbi az üzemidő jelentős meghosszabbításával, utóbbi pedig a hangerő növelésével kecsegtet.

 

Vibe X2

 

Lenovo Vibe Z2 – profi kamerák és jövőt álló processzor prémium csomagolásban

Dizájnjában a K920-ra emlékeztet a szálcsiszolt fém burkolattal ellátott Vibe Z2. A készülék a maga 7,8 milliméteres vastagságával finoman szólva kecses megjelenéssel bír, ami tovább fokozza prémium kisugárzását.

 

Vibe Z2

 

Ami a telefon tudását illeti, a Qualcomm 64 bites négymagos Snapdragon processzora felel a működéséért, ami nem rossz, de előnyeit majd csak a fejlettebb architektúrát támogató Android L rendszer érkezése után élvezhetjük ki igazán. A jövőre felkészített chipset mellé 32GB tárhelyet és 3000mAh kapacitású akkumulátort pakolt a gyártó. Némi csalódásra adhat okot, hogy a Vibe Z2 5,5 hüvelykes kijelzője 1280 x 720 pixel HD felbontású, hiszen sokan Full HD panelre számítottak, viszont a mobil kamerái kárpótlást jelenthetnek. Míg hátra egy 13 megapixeles fényleső került, előre egy 8 megapixeles, torzításmentes lencsével szerelt kamerát épített a Lenovo, mely a szelfi rajongók valóra vált álmát jelentheti.

 

Vibe Z2

 

Várhatóan mindkét készülék októberben jelenik meg Kínában, később pedig Ázsiában, a Közel-Keleten és Kelet-Európában is megvásárolhatjuk őket. A Vibe X2-ért cirka 400 dollárt kell majd kicsengetni, a Vibe Z2 pedig kb. 430 dollárba kerül majd.

 

 

[Forrás: Übergizmo, IntoMobile]

Vissza