Rövid hírek

10:49 - Új Skype Windows 8.1-hez 2014.04.09. - Multimédia rövidhír

Új Skype Windows 8.1-hez

2014. április 9.

Megérkezett a Skype 2.7-es új verziója, melyet kifejezetten a modern Windows operációs rendszerhez fejlesztettek. A csevegőprogram legújabb változatát, a 2.7-es verziót tegnap jelentette be a vállalat. A Windows 8.1-re tervezett Skype érintőképernyővel is tökéletesen használható, és akkor sem szakad meg a kapcsolat, ha kilépünk az alkalmazásból. Az új verzióval választhatjuk a láthatatlan módot, amellyel ugyanúgy megkapjuk a bejövő üzeneteket anélkül, hogy másik látnák, hogy elérhetőek vagyunk.

 

Forrás: Skype Blog

16:39 - Hivatalos az Apple fejlesztői konferencia időpontja 2014.04.03. - Multimédia rövidhír

Hivatalos az Apple fejlesztői konferencia időpontja

2014. április 3.

Az Apple bejelentette, mikor lesz idén éves fejlesztői konferenciája, WWDC, vagyis az Apple Worldwide Developer Conference. Az eseményt nyár elején, június 2-6. között tartják San Franciscóban. A hagyományoktól eltérően már lehet jegyet venni az Apple weboldalán. Remélhetőleg számos iOS és OS X fejlesztésről lehull a lepel az eseményen.

 

Forrás: Engadget.com

14:23 - Százezer Xiaomi Redmi Note talált gazdára 34 perc alatt 2014.04.01. - GSM rövidhír

Százezer Xiaomi Redmi Note talált gazdára 34 perc alatt

2014. április 1.

A Xiaomi legújabb ár/érték arány bajnokát köszönthettük a Redmi Note személyében, mely 5,5 colos HD kijelzővel, 13 megapixeles kamerával, nyolcmagos processzorral, no és persze elképesztően alacsony árcédulával vonzotta magához a vásárlókat. A készülék premierjekor az első, 100 ezer darabos készletet mindössze 34 perc leforgása alatt elkapkodták. Bár ezt a népszerűséget is megirigyelné sok "nagyobb" gyártó, a Redmi Note messze nem a legkelendőbb Xiamomi mobil. Példáula  novemberben piacra dobott Hongmiból a premier utáni negyedik percben vásárolták meg a százezredik példányt.

15:35 - Ötéves lett a BlackBerry World, akciós alkalmazásokkal ünnepel a bolt 2014.03.31. - GSM rövidhír

Ötéves lett a BlackBerry World, akciós alkalmazásokkal ünnepel a bolt

2014. március 31.

Betöltötte ötödik "életévét" a kanadai gyártó alkalmazásboltja, a BlackBerry World. Ahogy azt más vállalatoknál is megszokhattuk, az ünnepélyes alkalomra maga a szülinapos készült ajándékkal: a BlackBerry 10 alkalmazásboltjából ingyen letölthetjük április 4-ig a nem mindennapi Tilt RRS olvasót, az Instavenue fotós alkalmazást és a praktikus Scan to textet is. A játékok sem maradtak ki a buliból, hiszen az akciós időszakban az Uno és a Doodle Jump is díjmentesen beszerezhető.

15:48 - Kijött az Xperia M Android 4.3 Jelly Bean frissítése 2014.03.27. - GSM rövidhír

Kijött az Xperia M Android 4.3 Jelly Bean frissítése

2014. március 27.

A Sony középkategóriás droidjára, az Xperia M-re ma elérhetővé vált az Android 4.3 Jelly Bean rendszerfrissítés. Furcsa, de első körben csak néhány európai és ázsiai szolgáltatóhoz tarozó egykártyás modellre tölthető le a gyorsabb működést, új kamera alkalmazást, friss Sony alkalmazásokat és megújult Stamina módot tartalmazó update, a dual SIM-es és kártyafüggetlen kiadásokra még nem.

 

[Forrás: Unwired View]

 

10:19 - Mégis kaphat Android 4.4 KitKat frissítést a nemzetközi Galaxy S III 2014.03.14. - GSM rövidhír

Mégis kaphat Android 4.4 KitKat frissítést a nemzetközi Galaxy S III

2014. március 14.

Bár korábban lengyel források azt állították, hogy a Galaxy S III (GT-I9300) nem kaphat Android 4.4 KitKat frissítést, mert csupán 1GB RAM-mal rendelkezik, a friss hírek ennek ellenkezőjére utalnak. Kissé hihetetlen, hogy 1GB operatív tár kevés lenne az amúgy 512MB RAM-mal is boldoguló KitKatnek, de a Samsung indiai részlegétől kiszivárgott dokumentumok egyenesen arra utalnak, hogy a Galaxy S4, Note 3, Note 2 és Grand 2 modellek mellett a nemzetközi piacra szánt Galaxy S III is megkapja a legfrissebb Android rendszert. Míg az első két típus esetén februárra tervezték az update-et, addig az utóbbi háromra április és május között adják ki.

 

[Forrás: Unwired View]

17:50 - 4K videózást is hoz az LG G Flexre a KitKat frissítés 2014.03.06. - GSM rövidhír

4K videózást is hoz az LG G Flexre a KitKat frissítés

2014. március 6.

A kisebbik dél-koreai gyártó hajlított OLED megjelenítővel (POLED) felvértezett csúcsmobilja, a G Flex hamarosan megkapja az Android 4.4 KitKat rendszerfrissítést. A már hazánkban is elérhető készülék számára extra multimédiás képességet, egész pontosan 4K videofelvétel funkciót is hoz majd az update, ami nagyon jó hír, hiszen ezzel az újítással szintet lép a mobil a képalkotás frontján.

[Forrás: GSM Arena]

 

10:33 - Már a régebbi droidokon is fut a BlackBerry Messenger 2014.02.19. - GSM rövidhír

Már a régebbi droidokon is fut a BlackBerry Messenger

2014. február 19.

A korábbi híreknek megfelelően Android 2.3 Gingerbread támogatással bővült a BlackBerry Messenger csevegőalkalmazás. Így jóval több felhasználó töltheti le a szoftvert, hiszen a piacon lévő androidos készülékek cirka 20 százalékán fut még Gingerbread. A BlackBerry amellett, hogy bővült felhasználói bázisa, sokak szimpátiáját is elnyerhette, hiszen nem mondott le a régebbi mobilokat használó júzerekről.

Az új BBM alkalmazást ingyen letöltheted androidos telefonodra a Google Play Store-ból.

14:09 - A Dropboxnál folytatja pályáját a Motorola Mobility volt vezetője 2014.02.18. - GSM rövidhír

A Dropboxnál folytatja pályáját a Motorola Mobility volt vezetője

2014. február 18.

Dennis Woodside, a Motorola Mobilty vezetője alig két éves munkája után elhagyja a Lenovo kezébe kerülő vállalatot, pályafutását pedig a Dropbox műszaki főigazgatójaként folytatja tovább. Woodside vette át anno Sanjay Jhatól a stafétabotot, amikor a Google felvásárolta a céget, s most, hogy a Motorola mobil részlege ismét más tulajdonba kerül, valószínűleg nem szeretné kivárni az ezzel járó átalakítások, változások végét.

 

[Forrás: Engadget]

12:53 - Új kezekbe kerül a Viber 2014.02.14. - Multimédia rövidhír

Új kezekbe kerül a Viber

2014. február 14.

Japán kézbe kerül a Viber. A Rakuten nevű vállalat, aki az online kiskereskedelmi lánc, a Play.com tulajdonosa, az üzletért 900 millió dollárt fizet majd. A Rakutennek több érdekeltsége is van. Ővé többek között a kanadai e-olvasó Kobo is, és ezzel a felvásárlással szeretnék digitális befolyásukat kiterjeszteni a feltörekvő piacokra is. Szeretnék, ha ügyfeleik igénybe tudnák venni a jövőben a Viber szolgáltatását, hogy kapcsolatba lépjenek az online áruházzal a vásárlás során. Mindez azt jelenti, hogy a Viber felhasználói tábora a csoport 225 millió ügyfelével bővülhet majd.

 

Forrás: BBC.co.uk

14:21 - Android 4.3 Jelly Bean frissítést kapott az Xperia SP 2014.02.13. - GSM rövidhír

Android 4.3 Jelly Bean frissítést kapott az Xperia SP

2014. február 13.

Ausztráliában már elérhető a Sony felső-középkategóriás mobiljára az Android 4.3 Jelly Bean rendszerfrissítés, mely hamarosan egyéb régiókba is megérkezik. Az Xperia SP után az Xperia T, Xperia TX és Xperia V modellekre és kiadásra kerül az update. A japán gyártó csúcsmodelljei (Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Z1, Xperia Z Ultra és Xperia Tablet Z) már az Android 4.4 KitKat frissítést várják, mely a Sony ígérete szerint a közeljövőben érkezik. Az sajnos még rejtély, hogy a most frissülő Xperia SP és a hasonló kaliberű Xperia ZR részesülhet-e majd KitKat update-ben.

17:29 - Új fejlesztési vezetőt kap a BlackBerry Messenger, Andrew Bocking felmondott 2014.02.11. - GSM rövidhír

Új fejlesztési vezetőt kap a BlackBerry Messenger, Andrew Bocking felmondott

2014. február 11.

Mióta John Chen kormányozza a BlackBerry hajóját, számos változás ment végbe a vállalat életében, például a legtöbb főigazgató lecserélődött, új gyártópartnerként a Foxconn lépett színre, a készülékek frontján pedig (bár eddig csak elméletben) a QWERY billentyűzettel szerelt modellek gyártása kap nagyobb hangsúlyt a teljes érintőkijelzős megoldásokkal szemben. A nagy átalakulás közepette beadta felmondását a BlackBerry Messenger fejlesztéséért felelős vezető, Andrew Bocking. Nem tudni, hogy pontosan mi késztette a részlegvezetőt erre a lépésre. Egyes források szerint a csevegőalkalmazás vállalati szegmensbe történő átsorolását sérelmezte, ami érthető is, hiszen az utóbbi időben a fiatal felhasználók megnyerése érdekében teljesen más irányba tartott a szoftver fejlesztése.

 

[Forrás: Übergizmo]

11:23 - Négyszer gyorsabb lett az Evernote 2014.01.31. - GSM rövidhír

Négyszer gyorsabb lett az Evernote

2014. január 31.

Az Evernote fájlszinkronizáló szolgáltatás korábbi sebességéhez képest négyszer gyorsabb lett. Phil Libin, a vállalat vezérigazgatója szerint a sebességnövekedés többek között annak köszönhető, hogy jelentősen megnövekedett szervereik száma. Jelenleg 700 szerver dolgozik egyszerre különféle adatközpontok között.

 

Forrás: Mashable.com

 

14:52 - Ma egy éves a BlackBerry 10 2014.01.30. - GSM rövidhír

Ma egy éves a BlackBerry 10

2014. január 30.

A BlackBerry 10 platform ma ünnepli egyéves születésnapját. Az akkor még Thorsten Heins által vezetett vállalat 2013. január 30-án változtatta nevét Research In Motionről BlackBerryre, s tárta a nagyközönség elé az első BB10 mobilokat a Q10 és Z10 személyében. Sajnos az egyébként nagyon izgalmas rendszer, illetve az őt képviselő okostelefonok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, de a fejlődés nem állt meg: újabb készülékekkel gyarapodott a kanadai gyártó portfóliója, a BlackBerry 10 pedig már a 10.2.1-es verziónál jár, számos újítást kínálva. Kíváncsian várjuk, miként alakul a platform második éve. Talán a BlackBerry új feje, John Chen jobb vizekre vezeti a vállalat hajóját?

16:50 - Már 3,9 millió Xbox One talált gazdára 2014.01.24. - Multimédia rövidhír

Már 3,9 millió Xbox One talált gazdára

2014. január 24.

A Microsoft pénzügyi esztendejének második negyedéves, vagyis a 2013. évi utolsó negyedév mutatói jobbak az előző év azonos időszakához képest. A vállalat bevétele és profitja is gyarapodott. A tavalyi árbevétel 21,46 milliárdról egészen 24,52 milliárd dollárig kúszott fel. Ehhez jelentősen hozzájárult az  Xbox One játékkonzol, amely néhány hónapja debütált, azóta pedig töretlenül tapossa magának az utat. Már a 18. napon elérte a 2 milliós eladási számot, vagyis már december első felében. A népszerűsége tovább nőtt, így ez a szám is megduplázódott: a Microsoft negyedéves adatai szerint már 3,9 millió eladott konzolnál járnak.
  
Ez alig kevesebb, mint a PS4 eladások száma, amely a Sony 2013-as adatai szerint 4,2 millióra rúg. A Sony célja a kezdéskor 3 millió volt, ám ezt jócskán sikerült túlszárnyalniuk. Az Xbox One eredményeire sem lehet panasz, decemberben ugyanis a legkeresettebb konzol volt az Egyesült Államokban.

16:25 - A Toshiba kezében az OCZ 2014.01.23. - Multimédia rövidhír

A Toshiba kezében az OCZ

2014. január 23.

A Toshiba közleményében bejelentette, hogy befejezte az OCZ Technology Group lényegében teljes felvásárlását, így az mostantól a Toshiba Vállalatcsoport tagja. A nagy teljesítményű, számítástechnikai eszközökbe szánt SSD meghajtók és rendszerek vezető gyártójaként ismert OCZ a továbbiakban OCZ Storage Solutions néven, önállóan működik tovább.

18:00 - Mégis Full HD kijelzőt kaphat a HTC M8 2014.01.21. - GSM rövidhír

Mégis Full HD kijelzőt kaphat a HTC M8

2014. január 21.

A HTC oldalán talált XML fájt tartalma arra utal, hogy a One várva várt utódja a korábbi pletykák dacára nem 2560 x 1440 pixel felbontású (2K), hanem „csak” 1920 x 1080 pixeles Full HD kijelzővel érkezik majd, melynek mérete 5 és 5,9 hüvelyk közé tehető. Egyelőre nagyon keveset lehet tudni az M8 kódnevű jövevényről, s még az is rejtély, hogy a hivatalos bemutatójára mikor kerül sor.

 

[Forrás: Übergizmo]

15:47 - 55 millió iPhone-t adtak el az elmúlt 3 hónapban 2014.01.21. - GSM rövidhír

55 millió iPhone-t adtak el az elmúlt 3 hónapban

2014. január 21.

A Fortune piaci elemzései alapján több, mint 16 százalékkal több iPhone-t értékesítettek az elmúlt negyedévben, mint az előző év ugyanezen időszakában. A felmérések szerint ugyanis 54,1-57,1 millió Apple mobilt adtak el világszerte a három hónapos időszak alatt, amely magába foglalja az ünnepi szezont is. A növekvő eladások mögött valószínűleg az áll, hogy az Apple idén nem egy, hanem kettő modellel bővítette portfólióját (iPhone 5S és 5C). Bár mindkét újdonság nagy népszerűségnek örvendett a bejelentésekor, az iPhone 5C felé irányuló kereslet gyorsan alábbhagyott, ami egyértelműen jelzi az Apple-nek, hogy a piacnak nem igazán van igényére az „olcsó” iPhone-ra.

17:02 - Android 4.4 KitKat frissítést kapott a Galaxy Note 3 2014.01.13. - GSM rövidhír

Android 4.4 KitKat frissítést kapott a Galaxy Note 3

2014. január 13.

Nemrég a Galaxy S4 új firmware-éhez hasonlóan kiszivárgott, most pedig hivatalosan elérhetővé vált a Samsung Galaxy Note 3 Android 4.4 KitKat frissítése. Az új rendszer a phablet LTE-képes SM-N9005 modellszámú verziójára tölthető le, mely Lengyelországban van forgalomban. Az update egyelőre csak a KIES szoftver segítségével telepíthető, de hamarosan érkezik az OTA úton felhasználható kiadás is.

A várakozások szerint néhány napon belül több európai országban is hozzáférhető lesz a KitKat új funkciói mellett számos hibajavítást és változatlan TouchWiz felületet tartalmazó frissítés, első körben a kártyafüggetlen, később pedig a szolgáltatói Galaxy Note 3 készülékek számára.

 

[Forrás: Unwired View]

15:49 - Stratégiai együttműködést kötött a Skullcandy és a Toshiba 2014.01.07. - Multimédia rövidhír

Stratégiai együttműködést kötött a Skullcandy és a Toshiba

2014. január 7.

Az együttműködés keretében a Toshiba a Skullcandy márkanevet laptopjai értékesítéséhez és marketing akciói során világszerte (Kínát kivéve) használhatja. Ezzel együtt a Skullcandy olyan professzionális szolgáltatást biztosít, melynek segítségével a Toshiba termékek által nyújtott hangzás tovább javul. A Skullcandy egy, a teljesítményt és a szabad életstílust előtérbe helyező, a fiatalok körében rendkívül népszerű márka.

14:07 - 20GB ingyen SkyDrive tárhely egy évre a Microsofttól 2013.12.24. - GSM rövidhír

20GB ingyen SkyDrive tárhely egy évre a Microsofttól

2013. december 24.

A redmondi szoftveróriás 20GB ingyen SkyDrive tárhellyel lepte meg a Windows Phone tulajdonosokat. Az ajándékról e-mailben értesültek, értesülnek az ajándékról, amely egy évig áll rendelkezésükre. A plusz tárhely különösen jól jöhet a mobilos fotózás szerelmeseinek, hiszen az automatikus feltöltés beállításával minden elkészült képet rögtön a SkyDrive felhőjükbe küldhetnek.

13:36 - Letölthető a Sony Xperia Z és ZL Android 4.3 frissítése 2013.12.13. - GSM rövidhír

Letölthető a Sony Xperia Z és ZL Android 4.3 frissítése

2013. december 13.

Az XDA Developers fórum Androxyde nevű tagja jóvoltából nem kell tovább várnod, hanem máris letöltheted Sony Xperia Z (C6603) vagy Xperia ZL (C6503) készülékedre az Android 4.3 Jelly Bean szoftverfrissítést. Az idő előtt napvilágra került 10.4.B.0.569 bulid azonosítóval ellátott update állítólag ugyanaz, amit majd a Sony is elérhetővé tesz a napokban OTA frissítés formájában. Az Xperia Z-hez tartozó szoftvert itt, az Xperia ZL-hez tartozót pedig ezen az oldalon találod. A Kütyü Magazin nem vállal felelősséget a letöltött frissítés telepítésével járó esetleges károkért, ezért kérünk, hogy csak akkor vágj bele, ha biztos vagy a dolgodban. A Sony egyébként bármelyik pillanatban útjára indíthatja a hivatalos OTA frissítéseket.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

10:56 - Google Play videó és zenei támogatással bővül a Chromecast 2013.12.13. - Multimédia rövidhír

Google Play videó és zenei támogatással bővül a Chromecast

2013. december 13.

A Google bejelentette a Chromecast frissítését. Az eszköz támogatja a Google Play videók és zenék lejátszását. A play.google.com oldalon közvetlenül elérhetők a tartalmak a TV-re. Ehhez a Google Cast kiterjesztést kell telepíteni Chrome-ban, majd ezután a Cast ikonra kattintva a Google Play weboldalán, az adott tartalom megjelenik a TV-n.

 

Forrás: TheNextWeb.com

16:41 - 12 gyártó előtelepített BBM alkalmazással szállítja androidos mobiljait 2013.11.27. - GSM rövidhír

12 gyártó előtelepített BBM alkalmazással szállítja androidos mobiljait

2013. november 27.

A BlackBerry tizenkét gyártóval kötött megállapodást, melynek lényege, hogy a partnerek előtelepített BlackBerry Messenger alkalmazással szállítják Android rendszerű okostelefonjaikat. A cégek sorát böngészve nem igazán találkozunk nyugaton ismert nevekkel, de érdemes megjegyezni, hogy nem csak Észak-Amerikában és Európában élnek BlackBerry felhasználók.

A BBM egyébként továbbra is fellelhető ingyenes app formájában a Google Play Store és az Apple App Store polcain, s biztosít a csevegés mellett kép- és hangküldést.

 

[Forrás: IntoMobile]

15:56 - Egymilliárd okostelefont értékesítenek idén 2013.11.27. - GSM rövidhír

Egymilliárd okostelefont értékesítenek idén

2013. november 27.

Az idén egymilliárd, a tavalyinál közel 40 százalékkal több okostelefont értékesítenek a világpiacon az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint. Az eladások növekedésének legerősebb hajtóereje az IDC tanulmánya szerint az átlagos készülékár (ASP) folyamatos csökkenése. Idén az okostelefonok átlagos ára 337 dollár lesz, 12,8 százalékkal alacsonyabb a 2012-es 387 dollárnál. Az IDC 2017-re 1,7 milliárd készülék értékesítését jelzi előre az eladott készülékek számának évi átlagos 18,4 százalékos növekedése alapján. Az átlagos készülékár 2017-re 265 dollárra csökken.

 

Forrás: MTI

09:45 - 2014 végére behozza lemaradását a Windows Phone Store 2013.11.26. - GSM rövidhír

2014 végére behozza lemaradását a Windows Phone Store

2013. november 26.

Joe Belfiore, a Windows Phone részleg vezére elmondta, hogy hamarosan elbúcsúzhatunk a platform egyik legnagyobb hiányosságától: a kevés alkalmazástól. A vezető azt állítja, hogy 2014 végére sikerül betömni a hatalmas szakadékot, ami a hiányzó alkalmazásokat szimbolizálja. Tehát egy év múlva a Windows Phone Store kínálat tekintetében felérhet az Android és az iOS alkalmazásboltjának szintjére. Belfiore a „harmadik ökoszisztémaként” jellemezte a Microsoft mobil platformját, ami derűlátásra utal, hiszen még a BlackBerry is ringben van – és nem olyan biztos, hogy néhány százezer új alkalmazás elegendő lesz a kanadaiak lehagyásához.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

14:01 - Elérhető a Nexus 4 Android 4.4 KitKat frissítése 2013.11.21. - GSM rövidhír

Elérhető a Nexus 4 Android 4.4 KitKat frissítése

2013. november 21.

A hagyományoktól eltérő módon a Nexus 4 nem először, hanem egy nappal a Verizon szolgáltató kínálatában lévő Moto X után kapta meg az Android rendszer legfrissebb verzióját. A Nexus 5-tel egyidőben bemutatott 4.4 KitKat egy 239MB-os OTA frissítés formájában érkezett meg a tavalyi referenciamodellre.

 

[Forrás: Engadget]

14:35 - November 19-én debütál a ZTE Nubia Z5S 2013.11.15. - GSM rövidhír

November 19-én debütál a ZTE Nubia Z5S

2013. november 15.

A kínai gyártó legújabb zászlóshajója (mely valójában a tavaly decemberben leleplezett Nubia Z5 utódja) a nemrég kiküldött sajtómeghívók szerint november 19-én mutatkozik be a nagyközönségnek.  A Nubia Z5S névre keresztelt készülékkel az abszolút felsőkategóriát célozta meg a ZTE: hardveregyüttesében többek között négymagos Snapdraon 800 processzor, 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera, 2GB RAM, illetve 5 hüvelykes Full HD kijelző is játszik. Egyelőre sajnos rejtély, hogy a vállalat Kínán kívül is piacra szeretné-e dobni a masinát.

 

[Forrás: Unwired View]

14:34 - Moto X: túl a félmillión 2013.11.13. - GSM rövidhír

Moto X: túl a félmillión

2013. november 13.

Nemrég nagy akciókat indítottak útjukra az amerikai szolgáltatók, melynek egyik eredménye, hogy a Motorola kivételes mértékben testreszabható, fejlett hangfelismerő rendszerrel ellátott okostelefonja, a Moto X minden eddiginél kelendőbbé vált, s immár 500 ezer példányt értékesítettek belőle. A hirtelen sikerhez jelentős mértékben hozzájárulhatott, hogy már négy operátornál is elérhető a készülék testreszabását lehetővé tevő Moto Maker szolgáltatás. A Moto X eladási rekordja egyébként messze lemarad a nagyobb konkurensek eredményeitől, a Google által felvásárolt gyártó pedig izgalmas próbálkozásai ellenére is mindössze 2 százalékos részesedéssel bír a mobilpiacon.

 

[Forrás: GSM Arena]

12:49 - A Sony a 80 milliomodik PS3-at ünnepli 2013.11.06. - Multimédia rövidhír

A Sony a 80 milliomodik PS3-at ünnepli

2013. november 6.

A PlayStation 3 még mindig nagyon meghatározó helyet foglal el a piacon. A játékkonzol már hét éve van jelen, és a vállalat most ünnepelte a 80 milliomodik eladott készüléket. Bár többször átalakult, új külsőt kapott, még mindig jelentős befolyással bír. Már csak egy hét van hátra, és utódja is piacra lép.

 

Forrás: Engadget.com