Szűrés

A(z) egészségügy kulcsszót tartalmazó cikkek

Bemutatkozik a DokiApp

2020. december 10. -

Kezdjük megszokni a távmunkát, az online ételrendelést, de akkor miért ne konzultálhatnánk orvosunkkal, pszichológusunkkal is online? A nemrég indult DokiApp – az online orvoslás Uber-e – épp erre kínál megoldást. A telemedicina applikáció nem sokkal az indulást követően neves elismerésben is részesült: a DokiApp az idei Vodafone Digitális Díj Digitális Társadalom kategóriájának fődíját vihette haza nemrég.

 
Tovább

Már 20 ezer kismama használja az új magyar appot

2020. október 14. -

Csak áprilisban indult, de már több mint húszezren töltötték le okostelefonjukra a PregHello nevű, teljesen ingyenesen használható mobilapplikációt. A magyar fejlesztésű app egy virtuális kalauz a kismamáknak, ahol minden fontos információhoz egy helyen juthatnak hozzá és a várandósság során felmerülő kérdésekre azonnali választ kaphatnak hiteles forrásból. Németh Nóra tulajdonos arról beszélt, az appot ténylegesen Magyarország specifikus tartalmakkal töltötték fel, így a várandósgondozától egészen az igénybe vehető állami támogatásokig mindenben releváns segítséget tudnak nyújtani a kismamáknak.

Tovább

Nincs több elveszett orvosi lelet az Affideánál

2020. augusztus 31. -

Az Affidea Magyarország magánegészségügyi szolgáltató új Páciensportáljával bemutatta, hogy milyen lehet a leletátadás folyamata a XXI. században.

Tovább

Online platform egészségügyi dolgozóknak

2020. május 5. -

A kézhigiénia világnapjának alkalmából a higiénia termékek gyártására szakosodott Tork - az Essity globális márkája - online platformot indít a vírushelyzetben is helytálló egészségügyi dolgozók munkáját támogatandó “Munkában is biztonságban” elnevezéssel. A vállalat ezen eszközcsomaggal is szeretné kifejezni háláját és elismerését, amiért a szakemberek töretlenül küzdenek hosszú hetek óta. A letölthető eszközcsomag kutatási anyagokat, egy VR applikációt (Tork VR Clean Hands) és szakmai tanácsokat, útmutatókat tartalmaz a hatékonyabb kézhigiénia, felületi higiénia terén és segítséget nyújt többek között a professzionális fertőtlenítőadagolók hatékony elhelyezéséhez és használatához. 

Tovább