Szűrés

A(z) mobilnet kulcsszót tartalmazó cikkek

Karácsonyi hang- és adatforgalom a Telekomnál

2020. december 30. -

Idén decemberben 40%-kal többet mobilinterneteztek a Telekom ügyfelei, mint egy évvel korábban. A forgalomban egy heti szintű hullámzás is látszik, a december 7-20. között választható, ingyenes heti 2 napos Korlátlan Netet tipikusan a hét elején használták ki az ügyfelek. A december 21-31. közötti időszakban felhasználható, díjmentes 3 napos Korlátlan Netet az aktív előfizetők sokan már az időszak elején bekapcsolták. A december 24-26. közötti időszak csendesebb volt az azt megelőző napokhoz képest, és kisebb forgalmi kiugrást mutat, mint a tavaly karácsonyi időszak, ennek oka, hogy a családok jóval kevesebbet utaztak, mindenki otthon volt és az otthoni vezetékes netet használták.

Tovább

2020 karácsony: közel 30%-kal nőtt az ünnepi adatforgalom és a hanghívások átlagos hossza

2020. december 28. -

Az idei, koronavírus-járvány miatt rendhagyó karácsonyon a személyes találkozások helyett feltehetően többen köszöntötték egymást telefonon és többen töltötték online térben a közös ünnepi időt. Erre utal az előző évek trendjéhez képest nagyobb növekedés az idén karácsonykor mért mobilnet-forgalomban, a hanghívások hosszában, sőt az SMS-forgalomban is a Telenor hálózatán.

Tovább

Most havi 7 gigabájtot mobilnetezünk, de ez 2026-ra már 30 lesz

2020. december 10. -

Az Ericsson tanulmánya szerint az évtized közepén 8,8 milliárd mobilelőfizetés lehet a világon, és ebből 3,5 milliárd már az 5G hálózatokat használja majd. Észak-Amerikában ötből négy, Közép-Kelet-Európában minden harmadik előfizetés 5G lesz. A tanulmány kitér arra is, hogy a havi átlagos mobil adatforgalom az elmúlt évben másfélszeresére nőtt, és régiónkban elérte a 7,3 gigabájtot – de ez a szám 2026-ra kilő majd és közel 30 gigabájt lesz. Mindez csupán néhány érdekes megállapítás a mobilkommunikációs trendek egyik legátfogóbb tanulmányából az Ericsson Mobility Report 2020-as kiadásából, mely szerint az 5G a vártnál is gyorsabban terjed majd.

Tovább

Kerüljetek közelebb egymáshoz!

2020. december 8. -

Karácsonykor még inkább felértékelődnek az emberi kapcsolatok, mindannyiunk számára még fontosabbá válik, hogy együtt legyünk, találkozzunk, és megéljük saját közös hagyományainkat. Azonban az idei karácsony sokak számára biztosan más lesz, hiszen közös felelősségünk az is, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a veszélyeztetett korosztályokra. Fontos, hogy ilyen körülmények között még jobban figyeljünk egymásra, törekedjünk arra, hogy idén senkit se hagyjunk magára, egyedül karácsonykor. Ehhez pedig szerencsére a digitális eszközök és megoldások minden helyzetben ott vannak nekünk, hogy idén karácsonykor is ott lehessünk egymásnak.

Tovább