CES 2016: intelligens autók

Kütyü Magazin - 2016. január 11.

A CES 2016 utolsó napján jelentették be, hogy az autóipar több jeles képviselője is a Microsoftot választotta partnernek az okosautója és okos megoldásai platformjául. A Volvo, a Nissan, a Harman és az IAV is külön közölt részleteket az együttműködésről.

Többek között olyan gyártókhoz csatlakoztak, mint a Toyota, Ford, Qoros és a Delphi, akik már elindultak a mobil- és felhőorientált rendszerek kialakításának irányába.

A Microsoft megfelelő partner ezen a területen, hiszen náluk az eszközök és a felhasználók mobilitása is kulcsfontosságú. Céljuk, hogy a felhasználóik bárhonnan, bármilyen eszközről hozzáférhessenek a dokumentumaikhoz, a naptárjukhoz, és minden olyan digitális anyaghoz, ami fontos számukra.

Az autók éppen úgy csatlakozhatnak az internethez, mint a mobiltelefon, vagy az asztali számítógép és így a gépjármű egy társ, egy valódi asszisztens lehet a mindennapi digitális életben, amelyhez a Microsoft felhőalapú támogatása, analitikai rendszere és teljeskörű szolgáltatása elengedhetetlen.

Kulcsszavak: microsoft, Nissan, Volvo
Vissza