Az Epson vezető szoftvercégekkel együtt mutatta be új kiskereskedelmi megoldásait a Photokina kiállításon

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 27.

Az Epson kiskereskedőknek szánt megoldásait szoftvergyártókkal együtt mutatta be egy külön erre a célra berendezett standon a Photokina kiállításon, Kölnben. A japán gyártó legújabb, rendkívül rugalmas felhasználást biztosító SureLab D-sorozatú minilaborjai és a nagyformátumú, vízbázisú tintát használó SureColor SC-P nyomtatócsaládjának készülékei a profi fotósok és a fotókidolgozással foglalkozó kiskereskedők számára kínálnak jól jövedelmező megoldásokat.

A látogatók megismerkedhettek számos, a képkidolgozáshoz szükséges átfogó gyártórendszerrel, amelyek a kimagasló minőségű, művészeti alkotások nyomtatását a nagyformátumú professzionális fotó és képzőművészeti alkotások nyomtatását, valamint a vászonra történő és az automatizált nagy volumenű nyomtatást egyaránt lehetővé teszik. 

  • Az Epson SureLab OrderController szoftver a nyomtatási megrendelések kezelését és ellenőrzését végzi a pult mögül, egy vagy több SureLab és vízbázisú tintát használó Epson nagyformátumú nyomtató esetében. A könnyen kezelhető rendszer költségszámítási/árképzési, termelés ellenőrzési és ütemezési funkciókat biztosít. Emellett, alapszintű képszerkesztési lehetőségeket kínál konfigurálható beállításokkal a nagyobb megrendelések egyszerű és gyors feldolgozása érdekében.
  • Cloudstore – művészeti alkotások igény szerint: a Cloudstore nagyformátumú web-to-print megoldásokat biztosít és elindítja új Art-on-Demand szolgáltatását, amelyben az egyedülálló Digital Print Streaming technológiája is szerephez jut. A rendszer biztonságos, felhőalapú értékesítési, megosztási és nyomtatási eljárást kínál a művészek, fotósok és a képek szerzői jogokkal rendelkező tulajdonosai számára bárhol a világon, akik így biztosak lehetnek benne, hogy fájljaik védettek és felhasználásuk szigorúan ellenőrzött. Minden kép esetében lehetőségük van meghatározni például az árat, a jogdíj mértékét, a nyomtatási méretre és a nyomathordozóra vonatkozó paramétereket, és ha egy nyomtató üzlet kiválaszt egy fotót, azt egyszeri alkalommal, közvetlenül és biztonságosan kinyomtathatja. A kép szerzői jogainak tulajdonosa határozhatja meg az egész folyamatot, hogy ezáltal kiváló minőséget és maximális biztonságot garantáljon. 
  • Creative PhotoCloud a HPIX-től: ez a szoftver a Photokina rendezvényen mutatkozik be a világon először. A Creative PhotoCloud (CPC) egy átfogó üzleti megoldás, amely a kiskereskedelmi fotólaborok számára teljes környezetet kínál a nyomtatványok és a kreatív fotótermékek, például a kollázsok, naptárak, fotókönyvek, dekorációs és ajándéktárgyak helyszíni előállítására. A rendszer minden szükséges szoftvert tartalmaz, és számos nyomtatót támogat, így az Epson SureLab készülékeket is, valamint az összes olyan kellékanyagot és kiegészítővel rendelkezik, ami egy fotóáruház számára a hatékony szolgáltatás biztosításához nélkülözhetetlen: a megrendelés elkészítésétől kezdve a gyors feldolgozáson át a helyszíni előállításig, mindezt gyakran perceken belül.  Továbbá, a CPC távolról elérhető funkciói hatékony felhasználást tesznek lehetővé a kis- és középes méretű fotólaborok számára. 
  • Dinax Mirage 3 nyomtatási megoldások: a látogatók az egy vagy több SureColor nagyformátumú nyomtatót is vezérlő Dinax Mirage 3 front-end szoftverrel is megismerkedhetnek, amellyel kiváló fotók és képzőművészeti alkotások nyomtathatók. A Mirage 3 RIP szoftvert úgy tervezték, hogy a profi fotósok számára precíz irányítást kínáljon a szín és a konzisztencia terén, hogy tökéletes képeket tudjanak nyomtatni. A program médiaprofilok kiterjedt választékát kínálja, és ennek megfelelően optimalizálja a nyomtató színterét a magas minőségű nyomatok gyors és egyszerű elkészítése érdekében. A felhasználók létrehozhatják és elmenthetik saját színprofiljaikat csak úgy, mint a feldolgozott munkákat, amiket így bármikor újranyomtathatnak. 
  • Gemini teljes körű fotós megoldás: a Gemini Systems egy kulcsrakész nyomtatási megoldást, integrált munkafolyamatot, színkezelést, a legújabb, nagyformátumú Epson SureColor SC-P nyomtatási technológiát, tintát, nyomathordozót, műszaki támogatást és ügyfélszolgálatot kínál. A ‘lease and click’ megoldás lehetővé teszi a fotóstúdióknak és a profi fotósoknak, hogy a fotók és a művészeti alkotásokat ábrázoló képek kiemelkedő minőségű nyomtatására és értékesítésére koncentrálhassanak. A legújabb Gemini12 megoldás felhasználóbarát felülettel, sablonokkal, Wall-Art és Art-on-Demand integrációval, a fotó, művészeti és vászon hordozókra nyomtatott legmagasabb minőségű termékeket kínálja. A Geminni12 a felhasználók számára több mint háromezer festményhez kínál hozzáférést olyan klasszikus és kortárs festők műveihez, mint Van Gogh, Monet, Rembrandt vagy Patrice Murciano, amelyeket az International Graphics tesz elérhetővé.
  • iphoto print farming: a legújabb, automatizált IPS Image Flow Manager szoftverrel a felhasználók a nagy volumenű fotónyomtatást több SureLab készüléken, minimális emberi beavatkozás mellett biztosíthatják. Az Image Flow program az összes vezető front-end képfeldolgozó munkafolyamatba integrálható, hogy a fotólaborok számára átfogó központi irányítást tegyen lehetővé a teljes nyomtatási munkafolyamat során és automatikusan felügyelje a teljesítményt a termelési csúcsok idején. Az Image Flow szoftver rugalmas felhasználást kínál és a különleges termelési szükségletekhez igény szerint igazítható. A hátlap nyomtatás nyomatonként módosítható. A munkák a papír és a rendelkezésre álló méretek alapján rendezhetők, valamint – a stabil Epson technológiának köszönhetően – a nagyméretű nyomtatási megrendelések automatikusan szétoszthatók több SureLab készülék között, amelyek azonos minőségű nyomatokat biztosítanak. Az Image Flow kompatibilis az Epson SureLab SL-D3000 és a D700 minilaborokkal és az IPS vállalat a SureLab D700 készülék képességeit hangsúlyozza a kiállítás alatt azzal, hogy különböző méretű nyomatokat nyomtat egészen a hosszú panoráma fotókig, ugyanabban a sorrendben, megállás nélkül.    

Krizer Zoltán, az Epson Magyarország termékmenedzsere elmondta: „A Photokina kiállításon bemutattuk, hogy a tintasugaras nagyformátumú nyomtatóink és minilaborjaink ideális megoldást jelentenek a vezető kiskereskedelmi fotós szoftvermegoldások fejlesztőinek. Az Epson nyomtatók az iparágvezetőtől elvárható magas minőséget, könnyű kezelhetőséget, megbízhatóságot és hatékonyságot kínálnak, amivel a fotókidolgozással foglalkozó kiskereskedők hozzáadott értékkel rendelkező termékek széles választékát készíthetik el, ami új üzleti távlatokat és profitközpontokat nyithat meg.”  

 

Vissza