Miért microSD kártyahely nélkül érkezett a HTC One a világpiacra?

Czipperer Dia - 2013. május 24.

A HTC One méltán érdemelte ki a felső kategóriát, hiszen az USA-n belül is benne van abban a három készülékben, amely valaha kiérdemelte az ötcsillagot. Ám tudjuk jól, hogy valójában semmi sem tökéletes.

Érdekes módon érkezik az amerikai és az angol piacra a HTC One: microSD kártyahely nélkül. Miért pont ezt, a ma már szinte nélkülözhetetlen elemet spórolták ki? A HTC választ ad a kérdésre.

Ám először induljunk ki abból, hogy Kínában és Japánban van microSD kártyahely. És akkor itt vetődik fel a komolyabb kérdés, ha ott van, máshol mért nincs?

A HTC azzal indokolta a lépést, hogy Kínában kisebb rádió sávok vannak, és a One-t kifejezetten ezekre tervezték, így maradt elég hely a memóriakártyának is. Ám világszinten nem ez a helyzet. Ahogy ők fogalmaztak: „Ez a hely nem elég a globális változatnál”. A globális rádiófrekvenciáknál tehát több helyre van szükség, mindezt a microSD rovására.

A kínai változat

Azonban a belső tárhely önmagában szerencsére nem kevés: Magyarországon a mobilszolgáltatóknál a 32 GB-os verzió kapható. Igaz, hogy memóriakártyával 64 GB-ig fel tudtuk volna tornászni. Szerencsére a készülékből 64GB-os változat is elérhető független márkaboltokban. Bár az nem kérdés, hogy lehetett-e volna úgy kialakítani, hogy mégis elférjen benne minden, aminek kell, ám ez egyértelműen nagyobb készüléket eredményezett volna.

 

Forrás: Techradar.com

Vissza