Bemutatkozott az Archos Arnova FamilyPad

Farkas Norman - 2012. november 23.

Az Archos bemutatta új táblagépét, a 13,3 hüvelykes érintőképernyővel szerelt Arnova FamilyPadet. A készülék méretei és súlya miatt nem túl ideális a mobilitás kedvelői számára, de így is sikeres modell válhat belőle.

A francia gyártó leleplezte családi táblagépét, mely a találó FamilyPad nevet kapta. A kütyüt az egyéni felhasználás helyett a családtagokkal és a barátokkal való közös használatra szánja az Archos, így esetében olyan funkciók és tartalmak kerülnek előtérbe, mint a filmlejátszás, a közösségi hálók elérése, vagy a társasjátékok.

A 13,3 hüvelykes, 1280 x 800 képpont megjelenítésére alkalmas kijelzővel szerelt készülék alapcsomagjában egy műanyag állványt is találunk, mely jól jöhet filmek, fotók és videók nézegetéséhez, vagy akkor, amikor már elfáradt a kezünk attól, hogy a gépet tartjuk. Ez utóbbira kifejezetten nagy az esély, ugyanis a tablet nem csak nagy (262 x 171 x 12,5 milliméter), hanem nehéz is, akkuval együtt 1,3 kilogrammot nyom a mérlegen.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer köré épülő gép felszereltsége egyébként nem túl ütős, a meghajtásért egy egymagos, 1GHz-es processzor és 1GB RAM felel, a belső tárhely mérete 8GB. A készülékben kettő darab (egy elöl, egy hátul) 2 megapixeles kamera, microSD kártyahely, 3,5mm-es jack csatlakozó, HDMI kimenet és WiFi modul is található, a hátlap alatt pedig egy izmos akkumulátor rejtőzik, mely akár 10 órányi videolejátszást is képes biztosítani egyetlen feltöltéssel.

Az Archos Arnova FamilyPad decemberben landol az Egyesült Királyságban, ára 274,99 angol font (cirka 95 ezer forint) körül alakul. Később egyéb európai régiókban is elérhető lesz az újdonság.

Szerinted a hatalmas mérete és súlya ellenére sikeres modell lesz az Archos üdvöskéje? Véleményünk szerint elképzelhető, hiszen a célcsoportja, azaz a családok számára ideális készülék lehet, hiszen esetükben nem annyira lényeges a mobilitás, de annál fontosabb a méretes kijelző - például a fotók, videók közös visszanézéséhez.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza