12 billiárd eurós telefonszámla

Vértes Judit - 2012. október 12.

Mindig sokkoló tud lenni, amikor az ember kinyitja a telefonszámlát. Lepörög szemünk előtt az a pár beszélgetés a barátnőnkkel, a hosszas ügyintézések. De valószínűleg ez össze sem hasonlítható azzal, amit San Jose érzett, amikor meglátta a csekken lévő számot: 11 721 000 000 000 000 Euro.

A Franciaországban, Bordeaux környékén élő San José valóban kapott egy figyelmeztetést, hogy a Bouygues Telecom szerződésének felmondása miatt ki fognak számlázni neki egy bizonyos összeget. Azt nem mondták, hogy ez az összeg jelentősen meghaladja Franciaország éves GDP-jét.(Sőt, a világ éves gazdasági nyereségének a 214-szerese.)

Nem nehéz kitalálni, hogy valamilyen hibás számlázásról van szó, ám erről nem volt könnyű meggyőzni a Bouygues Telecom adminisztrátorait. Az operátorok azt mondták, ők nem tudják megváltoztatni a számítógép által generált számla adatait. A kitartó telefonálásoknak köszönhetően nagy nehezen sikerült elérni a befizetendő összeg módosítását 117,21 Euróra. A Bouygues Telecom elismerte, hogy nyomtatási hiba történt, a tizedesvessző néhány helyiértékkel arrébb csúszott…

 

Kulcsszavak: mobilszolg
Vissza